Multimedia internet websites - 30 Jun 2009

Annonse


Facebook rydder opp etter sensurforvirring

Facebook har måttet tåle mye kritikk for sin håndtering av sensur på nettstedet. 

Vil ha slutt på forvirring

Flere har blant annet opplevd at ammebilder har blitt slettet av Facebook, og generelt sett har Facebook hatt en streng nakenhetspolicy (selv om pornografiske videoer har florert). 

Men den ulike og noe sprikende praksisen har ført til forvirring blant brukerne. Hva er egentlig greit, og hva er ikke greit? 

Nå melder Facebook at de har oppdatert retningslinjene og gjort informasjonen mer tilgjengelig for brukerne. 

Annonse


På en egen dedikert side (kun med engelsk språk aktivert) på Facebook, er det nå mer informasjon som forteller hva selskapet tillater og ikke tillater. 

Forbyr terrorstøtte

For eksempel har de lagt til vesentlig informasjon under kategorien «Farlige organisasjoner». Her skriver Facebook blant annet følgende om innlegg som omhandler terrorisme.  

«Vi fjerner også innhold som uttrykker støtte for grupper som er involvert i voldelig eller kriminell oppførsel. Støtte og hyllest til disse organisasjonene, eller tolerering av deres voldelige aktiviteter, er ikke tillatt.»

Det har tidligere vært informert om at kriminelle grupper ikke kan holde til på Facebook, men nå har de altså presisert at også å uttrykke støtte overfor slike grupper strider med vilkårene. 

Dette sier Facebook selv om nakenhet. (Ill.: Skjermdump / Facebook)

Ikke greit med brystvorter

Hva med håndtering av ammebilder? Dette har også vært et tema i norske medier. Nå forklarer Facebook hva deres policy egentlig er. 

«Vi fjerner bilder som viser kjønnsorganer eller fullt eksponerte bakender. Vi begrenser også noen bilder av kvinnebryster hvis de inkluderer brystvorter, men vi tillater alltid bilder der kvinner ammer (…)».

Foreløpig er det kun med engelsk språk man får de oppdaterte retningslinjene. En norsk versjon er nok på vei. 

Kilde: BBC

Annonse