Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Fof mange år siden fryktet man at riggede Floppy-disker skulle kunne ødelegge datamaskiner. Nå har trusselen forandret seg. (Ill.: Dark Purple)

Tenk deg om to ganger før du setter denne i maskinen din

Russere hevder å ha utviklet USB-«bombe».

Du setter en USB-enhet inn i en port, og vips, så smelter datamaskinens komponenter. Det er jo som tatt ut fra en amerikansk thriller.

Men det er ikke bare på film at dette er mulig, skal vi tro det russiske nettstedet habrahabr

Håndlaget USB-våpen

På nettstedet har det dukket opp informasjon om en håndlaget USB-enhet kalt USB Killer. Artikkelen er oversatt til engelsk av nettstedet kukuruku og har spredt seg som ild i tørt gress på ulike hackerforum og teknologinettsteder. 

Det beskrives (heldigvis) ikke hvordan USB-enheten lages, men vi får vite hvordan konseptet fungerer. 

USB i forkledning

Man konstruer en en USB-enhet som til forveksling kan se ut som en hvilken som helst USB-enhet. Forskjellen er at USB Killer er forhåndsrigget. Når den settes inn i en port, vil den utløse høyvoltsladninger som sørger for å rett og slett ødelegge offeret. 

Kan USB-pinner bli en større trussel i fremtiden? USB-enheten på bildet ser ut som en vanlig USB-pinne, men egentlgi er den en teknologisk «bombe». (Ill.: Dark Purple)

Uvisst om det er ekte

Utviklerne av USB Killer hevder at innmaten i datamaskinen vil grilles når enheten settes inn i en port, men i hvilken grad dette stemmer vet vi foreløpig ikke. 

Om dette kun er en spøk, om omfanget er mindre enn det som fremstilles, eller om det faktisk fungerer slik de hevder, vet vi rett og slett ikke. 

Men det er nok ikke siste gang vi hører om slike teknologiske minibomber. 

Kilde: Gizmodo

Stikkord: Floppy, usb