Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Får du muligheten til å spille dette spillet, bør du forberede deg. Du får bare en sjanse. (Ill.: Upsilon Circuit)

Før du starter dette spillet er det én ting du MÅ vite

Får du muligheten bør du ta vare på den.

Tanken om et spill der karakteren din kan dø permanent, er ikke ny. Det finnes allerede spill der du må begynne helt forfra om du først dør. 

Ett forsøk

Men hva om man drar dette konseptet enda lenger, og gjør døden helt permanent? Med det kommende spillet Upsilon Circuit har utviklerne gjort nettopp dette. 

Dør du her får du ikke muligheten til å starte forfra. Du kan ikke bare lage deg en ny karakter og prøve på nytt. Med dette spillet har du bare én sjanse, og du bør ta vare på den. Mislykkes du får du aldri muligheten til å spille det igjen.

Kun åtte spillere

RPG-spillet skal til enhver tid bestå av to lag, med fire spillere på hvert av dem. Spilerne blir spesielt utvalgt (uvvist hvordan foreløpig) og må møte på en rekke utfordringer. 

Spilleren befinner seg i en verden bestående av fangehull, monstre og andre skumle farer. Oppgaven er å utforske verdenen, i tillegg til å samle ulike skatter og erfaringspoeng. 

«Et sosialt eksperiment»

Men så til det ekstra interessante: Upsilon Circuit er ikke bare et spill. Dette er like mye et game show/reality-show. Man kan nesten (bare nesten) sammenligne det med Hunger Games.

Kanskje er det en blanding mellom det og «Twitch Plays Pokemon», som for øvrig ble en hit i fjor. 

Foruten de åtte spillerne baserer nemlig spillet seg på at publikum skal delta. 

– Dette er et sosialt eksperiment, sier en av utviklerne, Calvin Goble, til PC Gamer

– Vi ønsker å se hva som skjer når man bryr seg veldig mye om karakteren og livet sitt i et spill. Vi lager dette spillet like mye fordi vi ønsker å se på selv, sier han. 

Aktive seere

Publikum mottar poeng og får ulike belønninger dersom spillerne lykkes. Disse belønningen kan publikum bruke til hva de måtte ønske – noen kan for eksempel være destruktiv og legge ut ekstra monstre for spillerne. 

Foreløpig har ikke Upsilon Circuit fått noen lanseringsdato, men ITavisen følger utviklingen.

Hva tenker du om idéen?  

 

Kilde: Kotaku

Stikkord: gaming, RPG