Denne har noe nye MacBook mangler

For to år siden trakk Google sløret av Chromeboox Pixel, en lekker maskin, men med en stiv pris (10.000 kroner i USA). Maskinen pirret nysgjerrigheten hos mange, men få ville kjøpe den. 

Kjappere og sprekere

Mange trodde kanskje at den dyre Chrome OS-maskinen kun var et sprekt eksperiment fra Googles side, men nå har selskapet avslørt en ny modell. Dermed har allerede Chromebook Pixel blitt en egen modellserie. 

Chromebook Pixel 2 kommer med ny og oppdatert maskinvare gjennom to ulike modeller – her har de blant annet fokusert på større fart og kraft. 

Annonse

Fortsatt består maskinen av en lekker skjerm, med en vanvittig oppløsning på 2560 x 1700. Prosessoren er oppgradert til en 2.2 GHz Intel Core i5. 

Designmessig er det få endringer. 

Er dette en «dealbreaker»? 

Mange har vært spent på prisen, i og med at førstegenerasjonsmaskinen slo rimelig hardt på stortromma med sin pris på 1300 dollar. 

Nå er det klart at den nye modellen blir noe billigere, men den kan langt i fra kalles billig. 

Chromebook Pixel 2 kommer i to modeller, der den billigste vil koste 999 dollar, altså (8229 kroner etter dagens kurs), mens den dyreste koster 1300 dollar (10709 kroner). 

Prisdroppet er altså betydelig, men fortsatt er det et faktum at maskinen er ganske så kostbar sammenlignet med de billigste Chromebook-ene, som bare koster 2-300 dollar. 

USB-lading

Nye Chromebook Pixel kommer med to USB C-porter.  Til sammenligning har nylig annonserte Macbook bare én slik port.

Gjennom USB C-portene kan man både overføre data og video, i tillegg til å lade maskinen. Siden det er to porter kan man gjøre flere av disse tingene samtidig, mens man på Macbook kun kan gjøre én ting av gangen – eventuelt kjøpe et adapter som gjør det mulig. 

Ifølge Google skal maskinen ha opptil 12 timers batteritid. En annen interessant opplysning er at kun 15 minutters lading skal kunne gi hele 2 timer med batteritid. 

Utvid med SD-kort

Ikke så uventet leveres maskinen med lite intern lagringsplass. Det er jo også noe av poenget med en slik maskin – her er det nettet som står i fokus. I tillegg til 32 GB intern lagring (64 i dyreste modell) får brukerne 1 GB med gratis lagring gjennom Google Drive. En ny SD-port gjør det også mulig å installere mer lagringsplass om man trenger det. 

«Latterlig fart»

Googles dyreste Pixel-modell har fått navnet LS, som står for Ludicrous Speed (Latterlig fart, direkte oversatt til norsk). Utgaven kommer med en kraftigere prosessor, nemlig en Intel Core i7 – i tillegg har den 16 GB RAM og  64 GB SSD. 

Google beholder det lekre designet fra første generasjon, men har fått bedre batteritid, tilkoblingsmuligheter og kraft. (Ill.: Google)

Myntet på utviklere

Da Google lanserte Chromebook Pixel for to år siden var det kun i USA. Heller ikke oppfølgeren ser ut til å komme til Norge. Kanskje ikke så overraskende – Google uttalte nylig at maskinen i all hovedsak er ment for utviklere. 

«Dette er en utviklerplattform. Den er i hovedsak et bevis på hva vi kan få til. Vi skal ikke lage mange av disse».  

    •    12.85″ multitouch LCD med oppløsning på 2560 x 1700 px 
    •    2.2 GHz Intel Core i5 / 2,4 GHz Intel Core i7
    •    8 GB / 16 GB RAM
    •    32 GB / 64 GB intern lagringsplass
    •    720p frontkamera
    •    Bakbelyst tastatur
    •    2 USB C-porter
    •    2 USB 3.0-porter
    •    SD-kort-inngang
    •    Bluetooth 4.0
    •    802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi
    •    Opp til tolv timers batteritid
    •    297.7 x 224.6 x 15.3 mm
    •    Veier 1,5 kg

Kilde: Neowin

Annonse
Annonse