Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung kan virkelig paneler. Nå har Display Mate kåret Galaxy S6 til mobilen med den beste skjermen noensinne. (Ill.: Samsung)

– Galaxy S6 har den beste skjermen noensinne

Knuser iPhone 6.

Panel-ekspertene hos Display Mate har målt panelet på de nye S6-modellene til Samsung.

S6 bedre enn iPhone 6
Samsung Galaxy S6 sitt AMOLED-panel er det beste i verden. Det konkluderer selskapet i sin ferskeste rapport:

«Vi testet for ikke lenge siden iPhone 6 og 6 Plus og bedømte at de hadde de beste LCD-panelene på markedet, mens Galaxy S6 og Note 4 har de beste OLED-panelene.

Alle har svært gode skjerrmer, men OLED-paneler har blitt mye bedre på kort tid, mens LCD-panelene har hvilt på laurbærene.

Så selv om OLED ikke hang etter LCD i 2010, yter de nå bedre og innovert mer basert på våre lab-tester og målinger i denne testen», forklarer Display Mate.

De har følgende råd til Apple og andre selskap som sverger til LCD-paneler: Dere må integrere «Quantum Dot» (som er å finne i TV-er nå) og dynamisk farge-behandling for å forbedre panelene.

Bedre på det meste
Men tilbake til Samsungs flaggskip, for selskapet kan virkelig det å lage fete paneler.

S6 har dobbel så høy oppløsning i forhold til iPhone 6 (2560 x 1440 – 577 PPI. Merk: panelet er også større: 5,1″ vs iPhone 6 sine 4,7″ med en PPI på 326), og er også betraktelig mer lyssterk. Dette kombinert med høyere kontrast.

Det er ingen forskjell å nevne mellom S6 og S6 Edge. Begge har samme oppløsning, men testen tar i hovedsak for seg S6.

Som om ikke det var nok er fargegjengivelsen mer nøyaktig, man kan se panelet klarere fra flere vinkler og man kan velge mellom fire forskjellige visnings-modus.
 

Kilder:
Display Mate
Gizmodo

Stikkord: galaxy, Mobil