Slik skal Google ta Apple og Samsung Pay

Google ønsker å bli en virtuell operatør, en såkalt MVNO (Mobile Virtual Network Operator).

Samtidig bekrefter de betalingsplattformen Android Pay.

Følg MWC 2015.

Annonse

Aldri mer dårlig nett?
«Google ønsker å lage en sømløs kobling mellom mobil-data og WiFi-nettverk», melder The Verge. Den nye tjenesten lanseres om noen måneder i USA.

Samtidig er det ikke slik at Google går rett i strupen på de store amerikanske operatørene – vel, det er i hvert fall det de kommuniserer utad akkurat nå, for de er neppe interesserte i å havne i krig med de store sekundet de starter.

– Derfor gjør vi dette
De er heller ikke interesserte i å presse prisene. Det er innovasjon de håper å få til:

«Vi prøver å demonstrere innovasjoner som at brutte samtaler automatisk kobler seg på igjen om det skulle skje noe i den ene eller andre enden. Det er slike ideer vi forestiller oss.»

«Jeg tror vi har kommet dithen hvor vi må tenke på maskinvare, programvare og koblingene som en greie», forklarte Googles produktsjef Sundar Pichai.

«Android Pay»
En annen viktig avsløring fra Google heter Android Pay. Dette er ikke en helt ny løsning, men et nytt API, altså et utviklersett.

Denne nye utviklerpakken åpner opp for andre selskap å støtte sikre betalinger på Android i fysiske butikker såvel som i apps.

Selskap vil kunne lage sine egne løsninger, men ha Andriod Pay i bunnen for å sørge for at betalingen er sikker.

Starter med NFC
Android Pay får i første omgang NFC-støtte, men Google snuser også på forskjellige biometriske sikkerhetsløsninger

Google Wallet dør ikke, men blir avhengig av Android Pay sitt nye API.

Bortsett fra hva Google har avslørt på Mobile World Congress, vet vi ikke noe mer om Android Pay – det kommer nok mange flere avsløringer senere i år. Da vil det forhåpentligvis foreligge mer konkret informasjon.
 

Kilder:
The Verge
The Verge

Annonse
Annonse