Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ericsson stor-saksøker Apple. (Ill.: Apple)

Ericsson ønsker å forby iPhone i USA

Hevder selskapet misbruker 41 patenter.

Ericsson eier mye av teknologien på det som skjer under panseret på en mobiltelefon når data sendes og mottas, men det er langt fra alt de nå saksøker Apple for.

Oppdatert, 14:00:

Ericsson prøver samtidig å forby salget av iPhone i USA.

Saksøker for iOS, grensesnitt og data-kommunikasjon
Søksmålet innbefatter nemlig i alt 41 patenter på alt fra 2G til 4G-teknologi, men også grensesnitt-programvare, stedstjenester – til og med iOS berøres av søksmålet.

Ifølge det svenske teknologiselskapet skal Apple ha nektet å møte Ericsson i retten med standard patentlovgivning (FRAND – Fair, Reasonable, and Non-discriminatory) som utgangspunkt for begge parter.

«Apples globale lisens-avtale med Ericsson mobil-teknologi gikk ut forrige måned. Apple har nektet å godta den nye lisensavtalen basert på FRAND lisens-rammeverket,» heter det i pressemeldingen.

Søksmålet er levert ITC (U.S. International Trade Commission). 

Les også: Apple dømt til å betale 4 milliarder kroner.

– Vi kom ikke til enighet
Ericsson sitter på over 35 000 patenter i hele verden. Selskapet opplyser i pressemeldingen om at de har signert mer enn 100 patent-lisensavtaler med de største selskapene i bransjen.

«Vi mener at Apple har misbrukt patentene våre. Vi har lenge hatt en avtale med Apple, men forhandlingene om forlengelse av disse avtalene ble vi ikke enige om», forklarer Ericssons Gustav Bismark til IDG.se. 

 

Kilder:
Ericsson
IDG.se

Stikkord: Apple, ericsson