Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Gemalto ble trolig hacket i 2010 og 2011 av NSA og britiske Government Communications Headquarters (GCHQ), men ifølge selskapet klarte ikke de to statlige etterretningsorganisasjonene å hente ut verdifull informasjon. (Ill.: Simon Yeo/Flickr)

Gemalto: – NSA klarte ikke å stjele SIM-nøklene

Hevder at de uansett ikke kan spionere på 3G og 4G-nett.

«NSA og deres partnere overvåker nettet og i utgangspunktet private områder, installerer overvåkningsprogramvare på alle verdens harddisker, og nå viser det seg at de har stjålet nøklene som skal til for å snoke på mobilen din. Nøkkelen er SIM-kortet», skrev vi 20. februar.

– De klarte ikke å hacke ossDet var The Intercept som avslørte saken takket være dokumenter fra Edward Snowden. Nå tilbakeviser Gemalto at hacken har skjedd som The Intercept og Snowden hevder.

Ifølge selskapet som produserer 2 milliarder SIM-kort årlig, har de funnet ut at en operasjon utført av GCHQ og NSA «trolig har hendt» i 2010 og 2011, men at de ikke kom lenger enn til kontorsystemene når de prøvde å hacke seg inn til de virkelig sikre systemene.

De hevder altså at NSA og GCHQ ikke har fått med seg krypteringsnøklene til SIM-kortene.

– 3G og 4G-nett ikke berørt uansett
Gemalto hevder også at om de to etterretningsorganisasjonene klarte å stjele noe, så vil de kun klare å spionere på andre generasjons 2G-nett – ifølge Gemalto er ikke 3G og 4G-nett mulige å angripe på samme måte.

Videre skriver de at:

«Gemalto har aldri solgt SIM-kort til fire av de tolv operatørene som ble listet opp i dokumentet, og derfor heller ikke den somaliske operatøren der 300 000 nøkler skal ha blitt stjålet.»
 

Kilde:
Gemalto

Stikkord: gemalto, nsa, personvern