Annonse


Sony er i ferd med å gå i oppløsning

Sony har skilt lag med lyd- og bildeprodukter, og overført disse produktenesegmentene til nye og separate deler, adskilt fra hovedkonsernet – en såkalt «spin-off».

Nå kan det samme skje med smartmobilene til selskapet. Fokuset blir på helt andre ting.

Fortsetter med Playstation
Fra før av (i februar i fjor, faktisk – denne uken ble nye Vaio-modeller annonsert av de nye eierne) har selskapet gitt opp å selge datamaskiner.

Igjen står følgende kjerneområder for den en gang dominerende elektronikkgiganten:

1. Film: Sony Pictures Entertainment.

2. Underholdning: Playstation.

3. Moduler: Kamera-moduler til Apple iPhone.

Ingenting varer evig
Restruktureringen er trolig gode nyheter for alle som liker Sonys spill og underholdning (Sony-sjef Kaz Hirai var tidligere Playstation-sjef), men for de av oss som har vokst opp med Walkman, Bravia TV-er og alt mulig annet, er det slutten på et stort og viktig kapittel innen elektronikk-bransjen. Sony ble tross alt stiftet i 1946, altså for utrolige 69 år siden.

Xperia kan forsvinne i lengden
Spesielt sørgelig er det at Hirai offentlig har sagt at han vurderer å skille ut smartmobilbusinessen; Xperia Z-serien har jo blitt skikkelig bra de siste årene.

Det kommer Android TV-er og Walkman-produkter (som denne til over 10 000 kroner) med Sony-logo påklistret i ganske lang tid fremover, men dette er første steg i re-fokusere selskapet mot det de faktisk tjener penger på.
 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse