Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Netflix sin tekniske sjef Neil Hunt tror det kommer nye konsoller på tampen av året med 4K-støtte. At dette ikke var med fra start finner vi ganske utrolig. (Ill.: Per Ervland/ITavisen)

Netflix: – Sony har lovt en ny 4K-konsoll

Du vil trolig måtte punge ut igjen.

Netflix sitt tekniske overhode, Neil Hunt (les vårt intervju med ham), tror Sony og Microsoft skal oppgradere sine konsoller på tampen av året.

For dårlig
For slik det er i dag støtter de ikke riktig 4K-innhold. Utrolig nok. Konsollene takler 4K ut, men det kreves visstnok maskinvarestøtte for 4K-strømmestandarden 
HEVC 4K UHD og HDCP 2.2.

Hunt tror de to selskapene kommer til å oppgradere konsollene annethvert år, men siktes det kun til forbedringer av brikkene i maskinen, eller blandes dette med programvareoppdateringer?

Krympede modeller
Det er jo ikke slik at maskinvaren er for svak til å drive rundt 4K-video, men muligens vil det kreves en maskinvareoppgradering, trolig for å spille av opphavsbeskyttet 4K-materiale.

Ikke akkurat fremtidsrettede, disse konsollene.

Samtidig vil nok Sony og Microsoft bruke anledningen til å krympe konsollene for å gi forbrukerne minst to grunner til å handle igjen, og en av dem bør være mulig å se utover en 4K-merkelapp på boksen.

Sony har visstnok planene klare
Ikke bare tror han på en oppgradering rundt juletider; Han skal til og med ha blitt lovt 4K og HDR-støtte av Sony.

Det er umulig å forsvare å betale 4000 kroner for en ny konsoll bare for å få én ny funksjon – og det er for dårlig at One og PS4 ikke hadde skikkelig 4K-støtte med en gang.

4K-spilling er det vare å glemme på de nye konsollene da de har mer enn nok med å kjøre 1080p-spill samtidig som å holde en akseptabel bildeoppdateringsfrekvens.

 

Kilde:
Forbes

Annonse
Stikkord: netflix