Annonse


Netflix: – Sony har lovt en ny 4K-konsoll

Netflix sitt tekniske overhode, Neil Hunt (les vårt intervju med ham), tror Sony og Microsoft skal oppgradere sine konsoller på tampen av året.

For dårlig
For slik det er i dag støtter de ikke riktig 4K-innhold. Utrolig nok. Konsollene takler 4K ut, men det kreves visstnok maskinvarestøtte for 4K-strømmestandarden 
HEVC 4K UHD og HDCP 2.2.

Hunt tror de to selskapene kommer til å oppgradere konsollene annethvert år, men siktes det kun til forbedringer av brikkene i maskinen, eller blandes dette med programvareoppdateringer?

Krympede modeller
Det er jo ikke slik at maskinvaren er for svak til å drive rundt 4K-video, men muligens vil det kreves en maskinvareoppgradering, trolig for å spille av opphavsbeskyttet 4K-materiale.

Ikke akkurat fremtidsrettede, disse konsollene.

Samtidig vil nok Sony og Microsoft bruke anledningen til å krympe konsollene for å gi forbrukerne minst to grunner til å handle igjen, og en av dem bør være mulig å se utover en 4K-merkelapp på boksen.

Sony har visstnok planene klare
Ikke bare tror han på en oppgradering rundt juletider; Han skal til og med ha blitt lovt 4K og HDR-støtte av Sony.

Det er umulig å forsvare å betale 4000 kroner for en ny konsoll bare for å få én ny funksjon – og det er for dårlig at One og PS4 ikke hadde skikkelig 4K-støtte med en gang.

4K-spilling er det vare å glemme på de nye konsollene da de har mer enn nok med å kjøre 1080p-spill samtidig som å holde en akseptabel bildeoppdateringsfrekvens.

 

Kilde:
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse