Annonse


Mye mer mobil for pengene enn «iPhone 6 Plus»

Nexus 6 er en kraftig mobil med en skjerm så god at bildene nesten får 3D-effekt.

Mye mobil for pengene
Er du på utkikk etter en phablet, og samtidig ønsker en kjapp OS-opplevelse, men ikke klarer å forsvare å betale 7590 kroner for 5,5″ store iPhone 6 Plus 16 GB, bør du velge Nexus 6.

32GB-modellen koster «bare» 5500 kroner i norske nettbutikker. For 64GB må du ut med kun 300 kroner mer.

Det er veldig mye mobil for pengene.

Fordelen med Nexus-mobilene er at Android-grensesnittet ikke er kludret til av tredjepart. Google har full kontroll, noe som igjen betyr at du slipper å ergre deg over et glorete grensesnitt og drittvare.

Dessuten får du jo servert de aller ferskeste Android-versjonene uten å vente på LG, Sony, Samsung eller HTC. Også har jo Nexus-mobilene alltid gode spesifikasjoner, og denne er intet unntak.

(Ill.: ITavisen)

16 GB lagringsplass og Snapdragon 801
Andre toppmodeller (HTC One M8, Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy S5) er noe billigere (rundt 500 kroner), men så har disse kun 16 GB-lagringsplass, for ikke å snakke om egne brukergrensesnitt som ikke gir den kjappe, rene, og pene opplevelsen Android 5 fra Google gir – dessuten har konkurrentene et tregere brikkesett; Snapdragon 801.

LG G3 skiller seg ut. Denne koster nå nemlig ikke mer enn 3800 kroner i norske nettbutikker, og det med 32 GB lagringsplass og 3GB RAM, men også denne har Snapdragon 801. Ikke så rart, de begynner å bli gamle sett i mobil-perspektiv, men snart kommer Snapdragon 810-mobilene, og de får enda bedre ytelse enn denne.

Spesifikasjoner
* 5,96″ – 2560 x 1440 QHD AMOLED (493 ppi)
* 32 eller 64GB
* 3 GB RAM
* Snapdragon 805
* Adreno 420 GPU
* 2 og 13 MP (optisk bildestabilisering)-kameraer
* 3220 mAh batteri

Trykk på bildene for full oppløsning.

(Ill.: ITavisen)

Kamera
Grunnen til at iPhone fortsetter å selge svært godt er ikke at kameraet er på 20MP (det er bare på 8), men at den tar bilder svært kjapt og i de aller fleste situasjoner gir et veldig godt resultat (ekspertene er enige).

Nexus-serien har fått tyn for kjipe kameraer tidligere, men denne modellen er mye bedre. Dette er også eksperten enige i. Det er lite som skiller de to.

Men: Den tar ikke like gode bilder iPhone 6 uten fikling med bryterne når lyskildene er svake, men det er ikke mye som skiller dem. Ikke flere tusenlapper, i hvert fall.

Dessverre mangler Nexus 6 slow-motion video-opptak.

Se testbilder nederst i artikkelen, og sammenligninger med iPhone 6.

(Ill.: ITavisen)
(Ill.: ITavisen)

I bruk
Jo større mobil, jo viktigere er utformingen. Apple synes ofte det er viktigere at ting ser bra ut. Når det kommer til ergonomi må derfor iPhone 6 Plus se seg slått av Nexus 6.

Den er som nevnt i forhåndstitten veldig god, for baksiden er kurvet og med et plastmateriale som stopper mobilen fra å skli ut av hånda som en glattpolert stein. Ser den like pen ut? Nei, men ingenting er perfekt.

Les mer om hvordan mobilen ligger i hånda 

Det er særdeles viktig hvordan en så stor mobil ligger i hånda ved enhåndsbruk. Den ligger godt, men apper trekkes ikke ned til tommelen din som iPhone 6 kan med «Reachability» – men dette er Android så det finnes selvsagt en app som gjør samme greia, den heter Xposed.

Noe iPhone ikke har er en smart funksjon som gjør at skjermen automatisk skrur seg på når du plukker den opp. Det er veldig nyttig for å se varsler.

Funksjonen er ikke perfekt da den ikke alltid registrerer at vi holder i den, men som regel fungerer dette som ønskelig.

(Ill.: ITavisen)
(Ill.: ITavisen)

Batteri
Etter lite til middels bruk i 19 timer hadde Nexus 6 15 prosent igjen, med en beregnet batteritid på 5 timer. Vi lot den ligge enda en natt. Når vi våknet var det fem prosent igjen. Ikke verst.

Google skryter på produktsiden at man vil få «opptil 6 timer med bruk etter lading i bare ett kvarter.» Det kreves at batteriet må tømmes helt. Så det gjorde vi.

Etter femten minutter ladet superladeren (3220 mAh) batteriet til 21 prosent, med en beregnet brukstid på rundt 9 timer.

Som nevnt i en tidligere stakk Apple av med den fingersensor-teknologien, så Nexus 6 har ingen. Det gjør den ikke like sikkerhets- eller betalingselegant som iPhone 6, men noen stor greie er det ikke – NFC-betaling har jo ikke tatt av i Norge enda.

Konklusjon
Når de største svakhetene er at den mangler slow-motion-videoopptak, fingersensor, og det at baksiden med fordel kunne vært noe mindre glorete, får vi oss ikke til å trekke ned til fem. Det klarer vi ikke når man får så mye mobil for pengene.

Terningkast: 6.

Pluss:

* Fantastisk skjerm.
* Svært god ytelse.
* Den beste Android-opplevelsen.
* Veldig bra kamera.

Minus:

* Mangler fingersensor.
* Har ikke slow-motion-videoopptak.

Testbilder (trykk på bildene for maks størrelse og oppløsning)

Bildet tatt med Nexus 6. (Ill.: ITavisen)
Bildet tatt med Nexus 6. (Ill.: ITavisen)
Bildet tatt med Nexus 6. (Ill.: ITavisen)
Bildet tatt med Nexus 6. (Ill.: ITavisen)
Bildet tatt med Nexus 6, maks digitalzoom. (Ill.: ITavisen)
Bildet tatt med Nexus 6. (Ill.: ITavisen)
Bildet tatt med Nexus 6. (Ill.: ITavisen)
Bildet tatt med Nexus 6. (Ill.: ITavisen)
Bildet tatt med Nexus 6, maks zoom. (Ill.: ITavisen)
Bildet tatt med Nexus 6. (Ill.: ITavisen)
Bildet tatt med iPhone 6. (Ill.: ITavisen)
Bildet er tatt med iPhone 6, zoom. (Ill.: ITavisen)
Bildet tatt med iPhone 6. (Ill.: ITavisen)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse