Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bildet er fra 2005, men viser hvordan nettet er bygget opp. Mørkeblå er net, ca, us, grønt er com, org, rødt er mil, gov, edu, gult er jp, cn, tw, au, de, lilla er uk, it, pl, fr, gull er br, kr, nl, mens hvitt er ukjent. (Ill.: Wikipedia)

I går vant vi nettet tilbake

Ja til nett-nøytralitet: – Nettet må være kjapt, rettferdig og åpent.

Det føderale statlige forvaltningsorganet Federal Communications Commission (FCC), bestemte seg i går for virkelig å gå inn for et nøytralt og åpent Internett.

En stor seier for hele nettet
– Nettet må være kjapt, rettferdig og åpent. Det var ordene fra FCC-sjef Tom Wheeler som endelig har fått med organet sitt på å reklassifisere hva er Internett er i amerikansk lov.

Dette er svært viktig for alle nettborgere, ikke bare i USA.

Loven som Wheeler nå legger frem vil gjøre det mulig for staten å tvinge de selskapene som ikke adlyder, å rette seg etter de kommende lovene.

Loven vil forby betalt nett-prioritering, og blokkerer muligheten for å senke farten på innhold og tjenester som ikke levert av private selskap.

De tapte
Gigantselskaper som 
Comcast, AT&T og Verizon har kjempet mot en endring av loven som sikrer nettet mot at det kan kjøpes opp og reguleres i stor grad av private selskaper.

FCC har med dette bestemt at nettet er til for det amerikanske folk, ikke bare private selskap med store ressurser.

The Verge skrev kommentaren «Vi vant Internett tilbake», mens Gizmodo døpte sin artikkel «FCC-Sjefen: Ja, la oss reklassifisere nettet og redde nett-nøytralitet» – det virker med andre ord som at når FCC har bestemt seg, så blir det lov.

En gledens dag.

Kilde:
The Verge

Stikkord: internett, politikk