Annonse


Det vil gjøre iPhone-eiere misunnelig på Windows Phone

Windows Phone-sjef Joe Belfiore (Twitter) avslører at Windows Phone 10 og mindre nettbrett med Windows 10 får støtte for høy-oppløste musikkfiler. Windows 10 til stasjonære har støtte for FLAC.

Får innebygget støtte
Teamene som utvikler Windows 10 og Windows Phone 10 i disse dager har mye å gjøre for å kunne rekke lanseringen før jul, men det betyr ikke at de ikke har tid til å kommunisere med Windows-brukere verden over.

Gabriel Aul (Twitter) er samfunnskontakt rundt alle spørsmål vedrørende de nye operativsysteme, men noen ganger svarer også topp-sjefene.

iOS har ikke innebygget FLAC-støtte
Denne gang er det altså Belifore som bekrefter at Windows Phone 10 får innebygget støtte for FLAC-filer, noe iPhone-brukere kan se langt etter.

Apples mobil-OS har riktignok støtte for høyoppløst lyd, men i form av ALAC, et format som ikke er like mye brukt. Det er dog enkelt å konvertere ALAC til FLAC med verktøy som dette.

Android har hatt støtte for FLAC i mange år.

Blir ikke å finne i testversjonen neste uke
Støtten kommer ikke den første testversjonen til mobiler, men noe senere i en mer ferdigbygget versjon.

Fra før av vet vi at Windows 10 støtter MKV som er svært hyppig brukt av pirater, men vi har ikke hørt noe om mobiler og mindre nettbrett (de får ikke Windows-skrivebordet) får støtte for dette video-formatet.

 

Kilde:
Twitter

Annonse


Annonse