Annonse


Derfor er mobil-landskapet i ferd med å endres

Qualcomm hinter til at de har mistet giganten Samsung som kunde i forbindelse med fremleggelsen av selskapets kvartalsrapport.

Dette innebærer trolig at Samsung er i ferd med å gjøre som Apple og kun produsere egne brikkesett. Tidligere har de levert mobiler med Exyons og Snapdragon-brikkesett avhengig av region.

Har trolig mistet Samsung
Selskapet produserer Snapdragon, mobil-brikkesettet som er å finne i samtlige Android-toppmodeller, spesielt i Europa.

Qualcomm sier ikke rett ut at det er Samsung, men de referer til kunden som stor, og det er jo et faktum at Samsung lager egne brikkesett i Exyons.

Annonse


Mer Exynos
Disse brikkene har fått ekstra oppmerksomhet i pressen og hos Samsung den siste tiden etter flere etter rapporter om at Snapdraon 810-brikkene har problemer med overoppheting.

For Samsung er ikke problemet like stort som LG og Sony som begge skal bruke 810 i sine kommende flaggskip.

Surt for Qualcomm
For de produserer ikke egne brikkesett – det er en veldig teknisk og dyr affære.

Om de store skulle ende opp med å lage egne brikkesett finnes det nok av mobil-produsenter, spesielt som tilbyr billige Android-mobiler som er avhengig av at andre står for produksjon og utvikling, men dette er likevel bekymringsfullt og et prestisjenederlag for Qualcomm om dette stemmer.

– Forventer ikke at 810 blir å finne i kommende flaggskip-mobil
På side 4 i rapporten bemerker Qualcomm følgende:

«Vi har nedjustert forventningene for andre halvdel 2015 for vår brikkesett-virksomhet», avslører selskapet og skriver videre: 

«Vi forventer at vår Snapdragon 810-CPU ikke blir å finne i en kommende flaggskip-enhet fra en storkunde, samt økt konkurranse i Kina.»

 

Kilde:
Qualcomm (PDF)

Annonse