Annonse


Apple og Samsung solgte like mange mobiler i fjerde kvartal

Apple la frem tallene for fjerde kvartal 2014 denne uken. De har solgt eventyrlig mange flere iPhone-modeller enn tidligere.

Solgte like mange mobiler som Samsung i fjerde kvartal
Selskapet ventet lenge med å introdusere større modeller, noe som gjorde markedet svært hungrige etter dem.

Så mange hadde lyst på iPhones i fjerde kvartal 2014, at Apple er like store som Samsung når man regner antallet solgte smartmobiler. Det avslører tall fra Strategy Analytics.

Det er imponerende med tanke på at Samsung selger mange modeller i alle prisklasser, mens Apples mobiler er de dyreste på markedet – dessuten har de desidert færrest modeller uansett selskap.

Samsung var kongen av 2014, men hva vil skje i år?
Begge to solgte 74,5 millioner smartmobiler i fjerde kvartal (og med det en markedsandel hver på
19,6 prosent), men Samsung er kongen av 2014 sett under ett med 317,2 millioner enheter. Det knuser Apples 192,7 millioner enheter.

De andre selskapene på listen som Lenovo-Motorola, Huawei og resten blir knøttespillere i forhold til Samsung og Apple.

Samsung sliter
Samsung er nødt til å gjøre noe (det har blitt ryktet at de ønsker å kjøpe BlackBerry), for trenden til selskapet er ikke positiv.

Markedsandelen til det koreanske selskapet har gått ned åtte prosent i forhold til fjoråret. Kan de klare å reise seg igjen, eller blir 2014 året de toppet seg selv? 

Det blir uansett mye tøffere i år, for det er ikke bare Apple de må vokte seg for, men også kinesiske Xiaomi som akkurat lansert et svært lekkert flaggskip som ble revet bort på kort tid.

Apple tjener så mye penger, at det er vanskelig å sette i perspektiv
Det var i å gårsdagens artikkel vi fokuserte på Apples gigantiske pengebinge, men vi føler vi må gjøre et nytt forsøk på å sette det hele i perspektiv.

TechCrunch bemerker at Apple tjener 8,3 millioner dollar hver time, mens Reddit-kontoen Cal00 forklarer at Apple tjener mer kun på iPhone enn Google og Microsoft tjener på alle sine produkter og tjenester.

Business Insider vinkler det dithen at iPhone-salget i fjerde kvartal 2014 var større enn hele Yahoos markedsverdi.

(Ill.: Strategy Analytics)
Målt i markedsandel. (Ill.: Strategy Analytics)

 

Kilde:
PR Newswire
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse