Annonse


– Vi skal stjele Android fra Google

Google-tjenester som Now er kun mulig fordi den har tilgang til viktige kjernedeler av Android-OS-et. Google tillater ikke at andre tjenester gjør det samme.

Vil frigjøre seg fra Google
Nå varsler utviklerne av den populære tredjeparts-ROM-en Cyanogenmod at de ønsker å frigjøre seg fra Googles Android slik at også de legge til rette for slike tjenester.

Det innebærer at de må lage sin helt egen versjon av Android.

Det var under mini-konferansen «Next Phase of Android», arrangert av The Information, at debatten vedrørende Androids fremtid fant sted.

Vil gjøre sin egen greie
Kirt McMaster er kjent for å si hva han mener, og denne gangen var intet unntak med en ganske dristig introduksjon: – Jeg er sjefen for Cyanogenmod. Vi prøver å stjele Android fra Google.

Hva er McMasters store plan for å få til dette? Jo:

– Vi lager en versjon av Android som er mer åpen slik at vi kan integrere oss med flere partnere og deres tjenester kan bli topp-tjenester.

Dette betyr at oppstartsselskap ikke lenger trenger å lage en teit liten app som uansett blir kjøpt av Google eller Apple. Disse selskapene vil virkelig kunne trives på Android uten Google, hevder McMaster.

Cyanogenmod ønsker å være mye mer enn et Android-skall med ekstra-funksjoner. De ønsker å være en plattform der andre utviklere kan dyp-integrere sine tjenester, men da må de frigjøre seg fra Google.

Varsler egen app-butikk
– Vi har bare såvidt pirket på overflaten i forhold til hva mobiler kan være. I dag er
Cyanogenmod litt avhengig av Googe, imorgen vil ikke dette være tilfellet lenger. Vi vil ikke være basert på en versjon av Googles Android om tre til fem år, avslørte sjefen.

Cyanogenmod håper å få det til blant annet ved å samarbeide med andre og støtte alternative app-butikker.

McMaster avslørte til og med at de kommer til å lansere sin egen app-butikk om 18 måneder.

 

Kilder:
The Information
Android Authority

Annonse


Annonse