Annonse


Så enkelt oppgraderte vi til Windows 10

Har du Windows 7 eller 8.0/8.1 installert kan du oppgradere til den siste testversjonen av Windows 10 ved hjelp av Windows Update.

Oppdatert, 27.1.15, 08:06:

Last ned denne fila for å starte oppgraderingen fra 7, 8 eller 8.1 til Windows 10. Vi beklager at lenken var gjemt lenger ned i artikkelen.

Oppdatert, 08:25:

Den nye Spartan-nettleseren med det nye grensesnittet følger ikke med i denne testversjonen, men det gjør motoren som brukes i den.

Du kan aktivere den i Internet Explorer 11. Skriv «about:flags» i adressefeltet og aktiver «Enable Experimental Web Platform Features».

Microsoft har også skjult en ny kalender i Modern UI-design. Du aktiverer denne ved å oprette et 32-bit DWORD i Registry Editor (ITavisen tar intet ansvar for eventuelle feil med maskinen) med navnet «UseWin32TrayClockExperience» i banen HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionImmersiveShell

Den nye kalenderen. (Ill.: ITavisen)

Det blir ikke enklere
Den nye testversjonen av OS
ble sluppet på fredag kveld, men den gang kun med lenker til .iso-filene.

Det er ikke noe i veien for å installere fra en USB-enhet på den måten; enten ved å oppgradere, eller å installere alt fra bunnen av, men med dette verktøyet sier du ifra til Windows Update at du vil installere testversjon 9926.

Den lille programsnutten sørger for å oppdatere Windows Update som igjen laster ned OS-et på rett under 3 GB (64 bit). Det kan ikke bli enklere.

Det tar litt tid
Vær oppmerksom på at det vil bli lastet ned en eller flere oppdateringer som ser helt like ut.

Når vi prøvde så det altså ut som at den lastet ned det samme flere ganger på rad, men etter rundt 20 minutter var den klar til installasjon.

Når selve installeringen startet tok det ikke lang tid før Windows 10 var klar til bruk, men Cortana er region-sperret og fungerer derfor ikke i Norge.

Oppdatert, 09:25:

Som flere av våre lesere har tipset om er ikke Cortana IP-sperret, men du må endre region-innstillingene til «United States» («Region & Language»).

Rull tilbake om du angrer
Alle drivere og programmer (alle du har installert i OS-et du oppgraderte fra, følger med) ble korrekt installert, og det beste: Du kan når som helst rulle tilbake til det gamle OS-et (ta omstart) om test-versjonen er for ustabil for daglig bruk.

Vi har ikke opplevd total-krasj enda. Ting ser ut til å fungere mer eller mindre smertefritt, men vi har merket minneproblemer ved bruk av Modern UI-apper.

Minnet ser ut til å fylles opp, og maskinen stopper opp i noen sekunder. Problemet forsvinner av seg selv etter noen minutter.

Om du ikke vil installere på ordentlig
Dette er ting man må regne med, det er fortsatt over et halvt år til Windows 10 er ferdigutviklet, men vi anbefaler deg likevel å prøve, for vi opplever tiern som mye mer innbydende enn forgjengeren.

Ønsker du ikke å ta sjansen kan du jo teste på en virtuell maskin med Virtual Box eller VMWare.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse