Annonse


De har testet Microsofts vanvittige hologram-verden

At Microsoft har klart å holde sin hologram-fremtidsvisjon hemmelig er nesten en like stor bragd som teknologien i seg selv.

Glem Google Glass
Det vi fikk se i går ga oss
hakeslepp. Vi sier det gjerne igjen, og igjen.

Revolusjon? Det er et ord med tyngde, og bør derfor brukes forsiktig. Tør vi koble ordet til HoloLens, et produkt som trolig ikke lanseres før om mange år?

Om så produktet aldri blir å finne i butikkhyllene (for en forferdelig trist tanke, dette må dere få til!), så tror vi faktisk det.

Annonse


Hvorfor? Fordi to anerkjente og respekterte teknologi-blekker allerede har fått teste HoloLens, og de er veldig imponerte.

Det er Alex Kipman, mannen bak Kinect, som er leder forskningen bak Microsofts hologram-teknologi, og HoloLens-brillene. Kipman har jobbet med HoloLens i over fem år.

Minecraft får HoloLens-støtte. (Ill.: Microsoft)

Minecraft imponerte mest
Om du trodde gårsdagens demoer (se klippene under) var CGI så tar du feil. Til og med Minecraft som du ser i bildet over fungerer, med HoloLens i dette øyeblikk, selv om dette selvsagt er en kort demonstrasjon, og ikke hele spillet.

Wired og The Verge fikk teste fire demoer, hvor en av dem var en tur til mars, en annen et spill, og en hvor de fikk hjelp til å fikse en lysbryter med hologrammer plasser på de fysiske objektene og hjelp fra en «elektriker» i et annet rom.

Dette må de fikse
 The Verge: «HoloLens er sannsynligvis den mest spennende (og på mange måter den mest irriterende) teknologien vi har opplevd siden Oculus Rift.

Det er mange paralleller til Rift: Begge er altoppslukende, begge krever at du fester en rar dings på hodet, og begge gir deg et stort smil i ansiktet mens du ser ut som en idiot fordi bare du kan se hva som skjer.

Og helt avgjørende for begge teknologier er at de må forbedres slik at man vet nøyaktig hvordan man skal kontrollere og kommunisere med virtuelle ting.»

For som de forklarer: «Det er vilt imponerende at disse objektene virkelig føles som om de er en del av stua, men det er like deprimerende å vite at man ikke kan ta på dem som ekte ting.»

The Verge sine journalister ble mest imponert over Minecraft som plutselig blir en del av rommet man er i.

Nettavisa konkluderer med at HoloLens er ekte innovasjon, og Microsoft når de er på sitt mest ambisiøse.

Potensialet er enormt. (Ill.: Microsoft)

En tur til mars
The Wire er om mulig enda mer entusiastiske, og var trolig de første som fikk teste HoloLens, og det før gårsdagens pressekonferanse.

«Sanden er så realistisk at når jeg tok de første stegene, begynte beinene mine å skjelve. De stoler ikke på hva øynene mine viser dem. Bak meg står roveren to meter høy med sin metall-arm.

Den strekker seg ut fra kroppen som en tentakkel. Sola skinner sterkt på roveren, og kaster mørke skygger på bakken.»

The Wire forklarer så at plutselig dukker en Microsoft-ansatt opp i verdenen som et 3D-hologram (han sitter i rommet ved siden av). En strek fra øynene til medarbeideren peker i retning en stein han vil journalisten skal se ta en nærmere titt på.

«Med en oppreist høyrehånds-bevegelse henter jeg opp gest-innstillingene. Jeg velger å plante et flagg i retningen jeg peker, som i teorien sender et signal til roveren om å plukke opp objektet.»

Vi har ingen anelse når vi selv får mulighet til å teste HoloLens, for ikke å snakke om når produktet blir tilgjengelig for alle. 

Microsofts toppsjef Satya Nadella sier i hvert fall at produktet skal bli priset slik at vanlige forbrukere, og ikke bare NASA, får ta del i fremtiden. Kanskje om et par, tre år?

HoloLens-brillene krever ikke PC, den er en PC. En trådløs PC med mange sensorer, CPU og GPU, samt den første holografiske maskinvare-brikken som noensinne er laget. (Ill.: Microsoft)

 

Kilder:
Wired
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse