Annonse


– Nå kommer Apple-stylusen

– Vi har funnet opp en ny teknologi kalt flerberøring, sa Steve Jobs når han viste frem iPhone for første gang i januar 2007.

– Æsj, stylus..
Jobs mislikte ideen om en stylus sterkt, og lanserte aldri et produkt som trengte en i sin levetid. 

– Hvem vil ha en stylus? Du bare roter dem bort… yuck, sa Jobs under den historiske presskonferansen.

Men det var den gang. En tid når en skjerm på 3,5 tommer var gigantisk, og verden ikke hadde opplevd flerberøringsteknologi like presis som den i iPhone 1.

Annonse


Les også: Er dette iPad Pro?

Fingertuppen ikke nøyaktig nok til alle oppgaver
Å bruke fingrene er godt nok for de aller fleste i de aller fleste situasjoner for kommunikasjon og enkel navigering, men hva om det kommer en iPad Pro som er tilsiktet designere og andre profesjonelle?

En en rekke scenarier vil ikke en finger være nøyaktig nok, og vil kunne være i veien.

Mangler kilder denne gang
Det er KGIs Ming-Chi Kuo som hevder at en stylus er underveis til et proff-nettbrett fra Apple, men rapporten til Kuo er ikke som den pleier.

Som regel pleier han med rette å vite hva Apple pønsker på fordi han har snakket med en eller flere personer i en del av produksjonsleddet. Ikke denne gang.

Istedet kommer informasjonen basert på en rekke stylus-patenter fra Apple, men vi vet følgende:

Apple patenter det meste for å sikre seg ved en eventuell produkt-lansering, men de patenterer også for å villede konkurrenter og presse.

Ikke bare en dum penn
Nok en stylus-patent fra Apple ble avslørt denne julen. Det interessante denne gang er at det er avansert teknologi å finne i den.

Patentnummer 8,922,530 beskriver en kommunikasjons-stylus med akselerometer, trådløs kommunikasjon og lagringsplass for å overføre håndskrift og tegninger over til en enhet med skjerm.

Stylusen aktiveres først når den plukkes opp, presses mot papir, eller tas ut av docken.

Pennen er smart nok til i teorien oversette og sende andre data til iOS-enheter i sanntid.

Selges separat?
Kuo hevder at stylusen skal selges separat for å holde prisen nede. Det er ikke kjent om den kommer til å fungere med andre iPad-modeller.

Samme analytiker tror iPad Pro 12″ lanseres i løpet av andre kvartal i år.

Kilder:
9to5mac
AppleInsider

Annonse