Annonse


– Helt ny MacBook får A10X-brikke

I løpet av de neste ett til to årene skal Apple introdusere sin egen CPU-serie spesiallaget for Mac. Det hevder Apple-ekspertene hos analysebyrået KGI.

Er det endelig duket for ARM-bærbare med utrolig batterilevetid og design? En annen tanke bak det at Apple lager sine egne brikker til Mac-ene sine, er at de selv kan velge når de skal lansere, og ikke trenger å vente på Intel.

Godt nok til OS X?
Det skal være snakk om strømsnille CPU-er som ytelsesmessig plasserer seg mellom Intel Atom og Intels nye Core M-CPU-er som blant annet er å finne i denne
Samsung-maskinen – som ikke kommer til Norge.

En lignende maskin jobber Apple nå med, det vet vi jo allerede, men det at de nå snuser på egne brikkesett også til sine bærbare, det er nytt i forhold til 9to5mac sin ferske lekkasje.

Les også: Dette må du vite om Apple-året 2015.

Core M først, A10X senere?
Det skal være snakk om en A10X-brikke (10 nm – X-en betyr kraftigere grafikkegenskaper noe som er nødvendig når panelet er større) som Samsung skal få arbeidet med å produsere det neste året, eller året etter. Til og med Intel kan muligens bli en samarbeidspartner og produsent av brikken.

Betyr dette at vi må vente minst like lenge på Apples nye 12″ MacBook Air? 

Vi vet ikke. Digitimes hevder den kommer i første kvartal i år, men de har ikke en god trackrecord. Det kan godt tenkes denne først blir levert med Intel M-brikke.

Vi heller vel egentlig mest i den retningen, da 9to5mac sin lekkasje får oss til å tro at en lansering er nærstående, men det er ikke godt å si.

Les også: Det kommer en helt ny generasjon MacBook Air.

iOS-brikkesett
For å snakke litt iOS blir A9-brikken å finne i iPhone 6s, en mobil vi allerede har
spekulert litt rundt.

Samsung og Global Foundry skal visstnok dele produksjonen av A9-brikkene mellom seg.

Videre heter det at A9X skal masseproduseres av TSMC, mens Samsung trolig er produsenten av Apple Watch-brikken S1. Apple Watch kommer i mars.

iPhone 7
Er det litt for tidlig å snakke om sjuern før 6s har kommet?

Neida, mener KGI, som tror at iPhone 7 får en A10-brikke, mens Apple Watch anno 2016 får S2-brikke som skal lages av TSMC.

Samsung skal ifølge dem produsere A10X-brikken til iPad og den nye MacBook-en med ARM-arkitektur i 2016.

Kilde:
9to5mac

Annonse


Annonse