Annonse


– PC-spilling blir aldri det samme etter dette

Nvidias skjermteknologi G-Sync gjør PC-spill-opplevelsen veldig mye bedre fordi den gjør at spillene flyter uten at bildet hakker.

Er du en seriøs spiller er det altså ikke bare skjermkort, CPU og RAM du må handle i år.

– G-Sync funker som bare det
Det er konklusjonen til Gamespot som har testet funksjonen på Asus sin
PG278Q ROG-skjerm til 6990 kroner.

Gamespot hevder forbedringen er dramatisk, men med forbehold:

«Forskjellen mellom et G-Sync-panel og et uten er dramatisk, men det avhenger mye av hvordan spillet kjører fra før av.

Alle spill som kjører med under 30 bilder i sekundet vil oppleve den samme hakkingen man ser med V-sync skrudd på, så ikke forvent mirakler om du bruker eldre maskinvare.»

«Glattheten som G-Sync klarer å få spillene til å yte er til tider forbausende. Jeg synes det var veldig kjipt å gå tilbake til en skjerm uten G-Sync,» forklarer Gamespots Mark Walton.

Krever Nvidia-skjermkort
G-Sync krever forøvrig et GTX 650 Ti-skjermkort eller nyere i kombinasjon med en G-Sync skjerm for å fungere.

Et annet punkt det er viktig å merke seg er at forskjellen er minimal om du kan matche spillets oppdateringsfrekvens med hva din nåværende skjerm takler med V-sync påslått.

G-Sync må ikke forveksles med Nvidias Adaptive Vsync som ikke reduserer forsinkelse mellom skjerm og skjermkort, men som reduserer V-sync hakking.

Slik fungerer G-Sync. (Ill.: Nvidia)

Frigjør oppdateringsfrekvensen
Nvidia forklarer:

«Med V-Sync så er skjermkortet og skjermen synkronisert til den vertikale oppdaterings-intervallen når skjermkortet sender det tegnede bildet til skjermen.»

Dette medfører to problemer:

«Hakking siden GPU-en kanskje tegner flere bilder med en annen hyppighet enn hver 1/60 sekund, og det at innstrømmen er fastsatt og stopper på 1/60 sekund.»

AMD har en konkurrerende teknologi i Freesync, men det finnes foreløpig ingen skjermer på markedet som støtter teknologien.

 

Kilde:
Gamespot

Annonse


Annonse