Annonse


Microsofts nye nettleser blir helt rå

Spennende nye opplysninger om Microsofts helt nye nettleser til Windows 10 har lekket.

Flotte nye funksjoner
Blant annet kommer det frem at den nye nettleseren får Cortana innebygget, forbedret fanehåndtering og at man vil kunne mellomlagre en nettside i skyen for elegant å notere på selve siden.

Den digitale assistenten vil kunne gjøre det samme som på Windows Phone, altså hente frem flyinfo, bestille hoteller, følge med på pakker og følge med på søkefeltet.

Planen er at Cortana skal erstatte alt det Bing gjør i IE. Microsoft ser også på muligheten for å implementere tema-støtte, men dette kommer isåfall i en oppdatering.

Skal oppdateres regelmessig
Betryggende er det også at Microsoft gjør det eneste fornuftige:

Nettleseren kommer til å bli en del av app-butikken i OS-et, på den måten kan Microsoft oppdatere den langt hyppigere og kjappere enn hva de tidligere har gjort med Internet Explorer.

Veldig treg oppdateringetakt er en av årsakene til at IE taper markedsandeler til Chrome.

Ifølge The Verge skal Microsoft oppdatere nettleseren regelmessig.

Støtter utvidelser
Et annet stort problem med IE blir også rettet med Spartan (arbeidsnavnet). Den får nemlig støtte for utvidelser, trolig på samme måte som konkurrentene.

Spartan får også et nytt grensesnitt, et vi allerede har fått et lite glimt av, men det er ikke alt: For nettleseren kommer også til mobiler og nettbrett, og det med så likt utseende som mulig.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse