Annonse


Nå er Intels PC-fremtid offisiell

Intels nye Broadwell-CPU-er er allerede avslørt i noen produkter, for eksempel den vifteløste 12 tommeren til Samsung som kom Apple i forkjøpet.

PC-fremtiden det neste året er bestemt
Men frem til nå har ikke hele serien med CPU-er blitt avslørt… før nå. Det er tidlig på året, og det betyr selvsagt «Consumer Electronics Show
», eller CES som vi foretrekker å korte det ned til.

Det er mange modeller å forholde seg til om man ønsker full oversikt over alle GHz-ene, men det blir i meste laget.

Følg med på CES 2015.

Nye i5-CPU-er
La oss heller oppsummere med at dette er femte generasjon Core-CPU-er som nå er lansert, og det betyr nye i3, i5 og i7-modeller som er enda kraftigere enn forrige generasjon, men som samtidig bruker mindre strøm (men et like stort sprang som Haswell er det ikke).

Intel snakker om en forbedret batterilevetid på en og en halv time, men dette er best-situasjon-tester.

Core-serien er den man finner i kjappere og større maskiner enn M-serien som blant annet blir å finne i vifteløse maskiner (som den fra Samsung).

De råeste fire-kjerners Haswell-brikkene kommer ikke før til sommeren.

20 prosent kjappere grafikk-brikke
Selvsagt er femte generasjon kjappere enn fjerde, men det er marginalt bedre CPU-ytelse å hente ut.

Grafikkytelsen på Intel HD, Iris og Iris Pro er dog en god del bedre med 20 prosent bedre ytelse. Det er fortsatt ikke nok for neste-generasjons-grafikk, men det hadde vi heller aldri regnet med.

To nye funksjoner
Selv om hverken ytelse eller batteritid ikke er mye bedre enn forrige generasjon, har Intel heldigvis litt mer å friste med av nye funksjoner. Intel har forsket frem noe som heter RealSense 3D, Kinect-lignende teknologi som får plass i bærbare.

Dessuten har de implementert stemmekontroll (diktat og PC-styring) i alle Broadwell-brikkene. Tidligere var dette bare å finne på utvalgte Haswell-brikker.

Det blir enda morsommere neste år
Den grove oppsummeringen er at det kuleste med Broadwell er M-serien som muliggjør maskiner som denne.

Men frykt ikke: På tampen av året kommer Skylake, og det blir en virkelig rå oppgradering av Intels CPU-er, mye mer spennende enn denne.

Ikke bare blir Skylake mye kjappere, men den nye serien vil introdusere verden for helt trådløse PC-er.

 

Kilder:
Intel
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse