Annonse


Dette må du vite om Apple-året 2015

2014 var et svært viktig år for Apple grunnet lanseringen av to nye iPhone-modeller med større skjermer, annonseringen av Apple Watch og ikke minst iOS 8.

Spennende ny produktkategori fra Apple i år
De nye iPhone-modellene har blitt tatt godt i mot av kritikerne såvel som kundene, og har derfor solgt svært godt.

Apple Watch er enda ikke i salg, men ventes i løpet av første kvartal.

Apple sier fortsatt kun at den «kommer snart», men startet for en god stund siden beta-testingen av iOS 8.2 som blir den første versjonen av OS-et med støtte for smartklokka.

iOS 8.3 er også avslørt.

Men det kommer altså mer enn bare oppgradert maskinvare og nye iOS-versjoner.

La oss ta en titt på Apples trolige lanseringsplan for en rekke eksisterende, og enda ikke annonserte, men ryktede produkter kronologisk.

Apple Watch – første kvartal 2015
Først ut i år: Apple Watch. Klokka lanseres en eller annen gang i løpet av første kvartal, og vil kreve Bluetooth-parring mot en iPhone 5 eller nyere.

Tidligere Apple-markedsfører Ken Segall (som vi tidligere har intervjuethevder klokka lanseres om tre måneder.

Fra starten av vil den ikke kunne kjøre fullverdige apper fra selve klokka, men støtte for dette kommer senere.

Lei av å lade mange dingser? Apple Watch vil isåfall skuffe deg, da den må plugges inn hver kveld.

Prisen på den billigste modellen blir rundt 2600 kroner i USA. Grunnet svak krone og sterk dollar blir den nok mye dyrere her hjemme.

Apple Watch vil neppe koste under 2000 kroner i Norge. (Ill.: Apple)

iPad Pro/iPad Air Plus – sommeren eller sent 2015
iPad Pro har tidligere blitt referert til som en Microsoft Surface-utfordrer, men det er usikkert om den får stylus-støtte selv om Apple har tatt patent på akkurat dette.

Vi vet jo hvordan Apple prøver å lure konkurrentene sine med å ta patent på det meste.

Men kanskje kommer det endelig støtte for forbedret multitasking?

Det ventes at brettet ikke blir feitere enn 7 mm, får en ny A9-CPU (som Samsung visstnok allerede har startet masseproduksjon av), 2 GB RAM og 802.11ac WiFi.

Panelet blir trolig på mellom 12,2″ til 12,9″.

Et iPad Pro-konsept med 12,2 tommer stor skjerm. (Ill.: curved.de)

iPad Air og iPad mini – sent 2015
Hva skjer egentlig med mini-modellen til Apple? Den med 7,9″ skjerm?

Årets oppgradering av Apples minste iPad var rett og slett ganske elendig med samme panel, ytelse og vekt. Kun Touch ID fikk denne i år.

Det er derfor grunn til å tro at den sent i år får en skikkelig oppgradering med bedre skjerm, bedre ytelse (takket være 2 GB RAM og kanskje iPad Air 2 sitt A8X-brikkesett) og en tynnere profil.

iPad Air 3 (navn ukjent) får helt sikkert like mye RAM som toern har, altså 2 GB, men utstyres nok med enda bedre kameraer og det nye A9-brikkesettet.

iPad Air 2 er en god del bedre enn forgjengeren. Det samme kan ikke sies om iPad mini 3 som kun ble oppgradert med Touch ID-innlogging. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

iPhone 6s og 6s Plus – sent 2015
Årets oppgraderinger av iPhone 6 og 6 Plus blir neppe like spennende som modellene som ble avslørt med nytt design og større skjermer i september i fjor.

Det er nok snakk om en ytelsesoppgradering i år. Designet forblir trolig uendret, men vi håper de slutter å bøye seg selv.

Og Apple, hva med å slanke vekta på Plus-modellen og gjøre den like tynn og kjapp som iPad Air 2?

Plastmobilen iPhone 5c forsvinner nok.

Foruten bedre ytelse og kanskje noe lettere og tynnere modeller, får nok ikke iPhone 6s de store endringene. (Ill.: Apple)

MacBook Air 12″ – tidlig eller halvveis ut i 2015
Det er på høy tid at Apple oppdaterer MacBook Air-serien sin slik at de får bedre paneler. 1440 x 900 på en 13 tommer stor skjerm er ikke bra nok.

Samsung kom Apple i forkjøpet med sin vifteløse 12 tommer og Intel Broadwell Intel Core M-maskin (ARM skjer nok ikke i år heller).

Det er stor sannsynlighet for at den nye maskinen fra Apple kommer nå som Intel har startet masseproduksjon av de svært strømsnille brikkene.

Samsung lover nemlig 10,5 timer batterilevetid på sin.

Samsung Ativ 9 2015 er vifteløs, liten, lekker og lett og har oppløsningen 2560 x 1600. 2015 blir nok året Apple oppdaterer sine Air-modeller med Retina-panel. (Ill.: Samsung)

Mac Pro, iMac og Apple TV
* iMac – halvveis ut i 2015 eller sent 2015 med Broadwell-brikkesett og ny modell med 21″ med Retina-panel.

* Mac Pro – tidlig eller sent 2015 muligens med Intels neste-generasjon «Grantley» Xeon E5 v3-CPU.

* Mac mini – kanskje en gang i løpet av året med ny innmat. Ble oppgradert med Haswell CPU-er, 802.11ac Wi-Fi og Thunderbolt 2 i oktober i fjor.

* Apple TV – kanskje en gang i løpet av året med ny programvare med støtte for spill, App Store, Siri, nytt design (sist oppdatert i 2012) og kanskje en ny måte å se TV på.

2015 kan bli året Apple TV virkelig forvandler seg fra en «hobby» til noe virkelig stort for selskapet om de får med seg Hollywood og TV-industrien.

* iOS 9 avsløres kanskje på tampen av året med støtte for Augmented Reality.

* OS X 10.11 er også under utvikling, men det er det eneste vi vet enn så lenge. Avsløres kanskje halvveis ut i 2015.

 

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse