Annonse


Anti-piratenes skrekk er lansert

Forskere fra nederlandske Delft University of Technology har funnet opp en måte å gjøre deling av torrent-filer anonymt, og nå er programvaren lansert i endelig versjon til Windows, OS X og Ubuntu.

Skjuler IP-en din
Slik torrent-protokollen fungerer idag kan alle som deler samme fil som deg se IP-en din, om du da ikke maskerer den med en proxy-tjeneste eller lignende, noe brorparten av nedlastere neppe gjør.

Navnet på tjenesten er Tribler….. men stopp en halv. Dette høres da kjent ut?

Et prosjekt fra 2008
Vi skrev om Tribler med tittelen «Statsautorisert fildeling
» helt tilbake i februar 2008.

September i år skrev vi nok en gang om Tribler, og kunne den gang avsløre mer om hvordan systemet er bygget opp:

«Det første proxy-laget krypterer dataene for deg. Den neste proxyen legger til enda et krypteringslag.

Du er den eneste som kan dekryptere disse tre lagene på riktig måte.

Tribler bruker tre proxy-lag for å være sikre på at dårlige proxyer som spionerer på folk kan gjøre liten skade,» forklarte utviklerne tidligere i år.

Tribler har søkefunksjon, nedlast-funksjon og videospiller. (Ill.: Tribler)
Innholdet deles ved hjelp av en torrent-sverm, men er ytterligere beskyttet av en tre-lags-proxy-løsning, og nytt i 6.4.0 er et Tor-lignende system som også skjuler deleren. (Ill.: Tribler.org)

Stabil versjon lansert i går
Programmet er lansert, og nytt i versjon 6.4.0 (den første stabile versjonen, lansert i går) er støtte for et egendefinert Tor-lignende nettverk.

Dette gjør det mulig å dele og laste opp filer uten at IP-adressen til brukeren avsløres til resten av verden.

Tribler skryter av at tjenesten gjør det mulig å lage sin egen kanal, og dele 12000 torrent-filer med resten av verden. «Ferske torrents deles med alle abonnementene på minutter», skrytes det.

Tribler er dessuten bygget opp fra bunnen fra å være sikret mot raid som TPB opplevede, og vil fortsatt fungere selv om alle torrent-søkemotorer, indekserings-tjenester og trackere tar kvelden.
 

Kilde:
Tribler

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse