Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple er frifrunnet for anklagene om at de hemmet konkurranse med iPod og iTunes i en sivil rettsak i USA. Steve Jobs sitt ønske om DRM-fri-musikk ble innfridd i 2009. På bildet: Phil Schiller, PR-toppsjef. (Ill.: action press/All Over Press)

Apple funnet «ikke skyldig» i DRM-saken

Enstemmig jury, men motparten anker.

Sikkerhetstiltakene Apple iverksatte på med iPod og iTunes for å stoppe ikke-autorisert musikk brøt ikke amerikansk lov. Det har en jury konkludert med.

I saken sa blant annet Apple at hackere som DVD-Jon gjorde selskapet «veldig paranoide».

– Ikke skyldige
Juryen bestod av åtte personer, og dommen var enstemmig.

Juryen fant at iTunes 7.0, programvaren som stoppet installasjon av musikk med hackede DRM-løsninger, var en «genuin produktforbedring», og derfor ikke ødela for kunden.

Hadde juryen funnet at Apple hadde drevet med konkurransehemmende forretningstaktikker, kunne boten ha vært på hele 7,5 milliarder kroner.

Motparten varslet rett etter domsavsigelsen at de anker beslutningen.

Les også vår presisering av saken: Om Apple og DRM.

Dette vant Apple på
Apple vant på å
prosedere på to ting: At hele musikk-økosytemet var bygget opp av komponenter som var helt avhengige av hverandre som en spill-konsoll, og at selskapet var nødt til å stoppe musikk fra ikke-godkjente kilder: Om ikke hadde de fire store plateselskapene Apple hadde inngått avtale med rett til å trekke all musikk fra iTunes.

Dette sa de etter dommen
Apple hadde følgende å si etter at saken konkluderte:

«Vi takker juryen for deres tjeneste, og applauderer dommen deres. Vi lagde iPod og iTunes for å kunne gi våre kunder verdens beste måte å høre på musikk.

Hver gang vi har oppdatert disse produktene, og alle Apple-produkter gjennom årene, har vi gjort det for å gjøre brukeropplevelsen enda bedre.»

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: Apple, drm, ipod