Annonse


Google er rasende på MPAA

Google hevder de har gjort mer enn hva loven pålegger dem for å stagge piratkopiering.

MPAA er på krigsstien igjen
De har gjort kosmetiske endringer i forhold til piratersider som TPB, de har endret på søkealgoritmen slik at de største piratnettsider kommer langt ned på søkeresultatet, og de sletter ikke-offisielle Pirate Bay-apper fra Android-butikken.

Men dette er langt fra nok fra MPAA, som presser på for at teknologiselskap som Google stopper lenking til piratmateriale.

Og nå vil de utnytte amerikanske lovverk maksimalt for å kunne blokkere nettsider som The Pirate Bay i USA.

Annonse


– Glade for at de innrømmer skyld
MPAA utstedte en pressemelding etter Googles tiltak, men ordlyden var kald, og Google har i ettertid valgt å ignorere bransjeorganisasjonen.

De ble nemlig rasende på MPAA etter pressemeldingen som inneholdt bemerkninger som dette:

«Alle deler et ansvar for å bidra til å stoppe ulovlig oppførsel på nettet. Vi er glade for å se at Google anerkjenner sin rolle som tilrettelegger for å finne stjålet innhold via søk.»

MPAA-epost lekket
Pressemeldingen er kjent, og ei heller ny, den virkelige nyheten er at en MPAA-epost avslører at interessegruppen vet hva Google mener om dem:

«Google er på høyeste nivå ekstremt misfornøyde med pressemeldingen vår. Google føler at de gjorde mer enn de var pålagt å gjøre for å holde oss informert, mens vi i retur skrev en pressmelding med en ekkel tone som ikke ga dem klapp på skulderen for den positive utviklingen.»

Nøyaktig hva den positive utviklingen er vet vi ikke. At Googles tiltak skal ha ført til mindre piratkopiering høres ikke sannsynlig ut.

Ikke bare nekter Google å samarbeide PR-messig med MPAA, men i en epost til MPAA fra selskapet blir det gjort klart at de fra nå av ikke vil ha noe med dem å gjøre – uansett hva det måtte gjelde.

Det kan tenkes de har blitt venner siden oktober, men dette belyser det kompliserte mellom teknologibransjen og Hollywood.

Annonse