Hopp til navigasjon Hopp til innhold
FBI har ikke funnet spor som kan knytte Nord-Korea til angrepet. Samtidig avslører en kilde til Reuters at de som undersøker angrepet fortsatt har landet som hovedmistenkt. (Ill.: Sony Pictures)

– Nord-Korea er hovedmistenkt

Samtidig hevder FBI at de ikke har funnet noen bevis.

Selv om Nord-Korea hyllet angrepet mot Sony Pictures, og at hackerverktøyet er skrevet på koreansk, så har ikke FBI funnet noen bevis på at landet har noe med hackingen å gjøre.

FBI: – Ingen spor etter Nord-Korea
Sony Pictures samarbeider med den amerikanske etterretningstjenesten og har også hyret inn et sikkerhetsselskap for å finne ut hvem som står bak. 

Nå melder FBI at Nord-Korea enn så lenge ikke kan kobles mot angrepet – dermed fortsetter jakten på gjerningspersonene.

Sikkerhetseksperter som har analysert skadevaren som ble brukt i angrepet sier samtidig at de tekniske undersøkelsene likevel tyder på at Nord-Koreanske borgere stod bak angrepet.

Lastet opp fra Thailand
Til Reuters forklarer personer som står nærme etterforskningen som utføres av Sony og FBI, at Nord-Korea fortsatt er hovedmistenkt av de to.

En Nord-Koreansk diplomat har nektet for at landet er innblandet.

Det siste vi har hørt i saken, er at flere av filene som ble hentet ut av Sonys servere av hackerne, ble lastet opp på fildelingsnettverk av ukjente personer fra et hotell i Bangkok, Thailand.

 

Kilde:
Reuters

Stikkord: nord-korea, sony