Annonse


BitTorrent utvikler torrent-nettleser

Maelstrom er navnet på en torrent-nettleser BitTorrent Inc. håper vil forandre måten vi surfer på.

Nettleseren er bygget på Googles åpen kilkodenettleser Chromium.

Kan Cohen revolusjonere verden igjen?
Utvikleren av torrent-protokollen, Bram Cohen, er en sentral person i det privat-eide selskapet.

De har ansvaret for å utvikle protokollen, samtidig som de utvikler og vedlikeholder den kjente torrent-klienten uTorrent, og en klient med samme navn som selskapet.

Annonse


Det de håper å gjøre med en torrent-nettleser er det samme som med fildeling: Desentraliserte nettsider der innholdet deles av alle brukerne, og ikke en sentral-server.

Testingen har startet
I går startet den lukkede alpha-testingen av den nye programvaren som enten blir en flopp ingen vil bruke, eller som potensielt kan revolusjonere måten vi bruker nettet på.

«Hva om mer av nettet fungerte på samme måte som BitTorrent gjør?», spør BitTorrent-sjef Eric Klinker

Om de klarer dette vil «det være færre sentraliserte servere som kommer i veien for deg og dine data, og innholdet du er interessert i».

Nettet er din server
Klinker tror også det blir mye lettere for alle å publisere sitt eget innhold på nettet.  Alle surfere vil jo slippe å betale for servere, datatrafikk og drift.

«Vi har lenge sett på BitTorrent på kun en klient som laster ned filer, men hva om vi tok denne ideen og sa «hva om det ikke bare var filer? Hva om vi kunne plassere en HTML-fil inne i en Torrent, og nettleseren bare tegner dette innholdet?»

Dette er kjempespennende, og en motvekt til snakket om å gi mer båndbredde til de store selskapene som har råd til å betale for det.

Blir Maelstrom skjoldet i kampen om nettnøytralitet det neste tiåret?

Ønsker du å være tester, kan du melde din interesse nå.
 

Kilder:
The Verge
BitTorrent

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse