Annonse


Større iPhone-modeller var det som skulle til

Det er godt det ikke er investorer som bestemmer hva Apple skal drive med.

Større mobiler skulle til
For da hadde neppe selskapet gjort annet enn å spy ut haugevis av mobiler i forskjellige størrelser i håp om at minst et par av modellene skulle selge godt.

Det er ikke bare Apple som gjør det godt, også Microsoft kan skryte av svært gode tall.

Men at Apple til slutt ble nødt til å følge resten av markedets trend med større mobiler var en selvfølge mange måneder før lanseringen av 4,7 tommer store iPhone 6, og 5,5 tommer store 6 Plus.

Les også: Sony: – Vi er to år foran konkurrentene.

God timing
Og nå som de er lansert, er markedskreftene glade for at det er kommet to større modeller, eller har de straffet Apple for å ikke levere mer enn hva alle forventet på forhånd?

Apple ventet til det perfekte tidspunktet ved å lansere nye iPhones: Etterspørselen etter større modeller kunne knapt vært bedre, men samtidig kom de ikke så seint til spillet at alle andre hadde stukket hjem med trofeet.

Stor etterspørsel
Svaret er at de er glade, veldig glade. Så fornøyde er de at prisen på Apple-aksjer har steget med 50 prosent siden januar 2014.

For 18 timer siden var Apples markedsverdi på rett over 700 milliarder dollar: 701,85 (et tall som hadde havnet på 837,13 milliarder dollar om Apple ikke hadde delt aksjen sin i sommer) – et tall som i skrivende stund har sunket til 689.71.

Mer verdt enn i 2012
Apples forrige rekord var i 2012, da var selskapet en periode verdt 650 milliarder dollar.

Pris per aksje ligger nå mellom 117 til 119 dollar stk. I midten av juni, rett etter aksjesplitt, var verdien 93,14 dollar per aksje.

Uansett er tallene svært gode med tanke på at Apple har styrket sin verdi på markedet med 50 milliarder kroner i forhold til for to uker siden.

 

Kilde:
9to5mac

Annonse


Annonse