Annonse


USA spionerer på mobiler med fly

Ifølge informasjon fra The Wall Street Journal bruker det amerikanske justisdepartementet lufta til å fakke kriminelle mobilbrukere.

Programmet har vært operativt helt siden 2007, og har dekning nok til å følge med på hele den amerikanske befolkningen.

I lufta er de anonyme
For de har utstyrt flyene med falske radiotårn som fanger opp informasjon på området de sikter seg inn på.

I løpet av en tur har de teknisk kompetanse nok til å hente inn informasjon fra titusenvis av mobiler.

Problemet er at det trolig også snappes opp informasjon fra personer som ikke har gjort noe kriminelt (WSJ skriver at «tusenvis» ikke-kriminelle også er rammet), eller har kriminelle hensikter.

Slik gjør de det
Mobilene kobler seg det falske radiotårnet i lufta, og sender tilbake unik identifiserende informasjon – informasjon som brukes for å finne ut om det er mobilen til en kjent kriminell.

Om sistnevnte er tilfellet brukes persons mobilsignal til å finne vedkommende. Nøyaktigeten skal være innenfor tre meter.

Ikke bare for sporing
Nyere versjoner av enheten kan til og med deaktivere mobilens antennebrikke, hente ut meldinger, bilder og annen informasjon fra mobilen.

Teknologien er rigget slik at uskydlige personer ikke skal få sine mobiler overvåket, men det er ikke kjent hvordan dette fungerer.

Krypteringen i mobiler som Apple iPhone, og som er å finne i Googles mobil-OS Android 5.0 som rulles ut i skrivende stund, stopper ikke myndigheten fra denne snokingen.

Ingen tillit igjen
FBI og NSA lovte mer åpenhet, og Obama har varslet at det er en uting å masseinnhente informasjon fra lovlydige borgere, men så blir altså dette avslørt.

Tilliten var tynnslitt, om ikke helt borte fra før av  – nå er det resignasjon som råder blant amerikanske borgere.

Mange er veldig lei hemmelige masseovervåkningprogram. På toppen kommer den pågående krigingen mellom Demokratene og Republikarerne som aldri kommer til enighet om noe for tiden.

 

Kilde:
WSJ (betalingsmur)
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse