Annonse


Dette spillet er kjappere på Xbox One

Tester viser at Xbox One kjører Assassins Creed: Unity med fem flere bilder i sekundet i snitt, enn hva Sonys Playstation 4 er i stand til

Er dette grunnen?
Utvikler Ubisoft har tidligere avslørt at spillet er mer avhengig av CPU-en i et system, enn mange andre spill. Dette fordi det er svært mange NPC-er i spillet, og derfor mange AI-avgjørelser som må kalkuleres konstant.

Trolig er dette årsaken til at Xbox One kjører spillet bedre, dette fordi Microsofts konsoll har en litt kraftigere CPU.

Spillet kjører med oppløsningen 1600×900 og 30 bilder i sekundet på begge konsollene, noe som også er uvanlig. Som regel kjører PS4-titler i 1080p, mens Xbox-versjonen er noe under full HD.

Les også Pressfire’ test av Assassins Creed: Unity til PS4.

PS4 har en kraftigere GPU
Men Playstation 4 vinner i mellomseksvenne når det ikke er NPC-er tilstede. Hvorfor? Fordi PS4 har en kraftigere GPU.

Det spesielle er at vi ser en slik forskjell først nå, og i akkurat dette spillet.

Maskinvaren i de to konsollene er en ting, men det kan også være en kombinasjon av at spillet er bedre optimalisert for Microsofts nyeste konsoll, og/eller at Microsofts utviklerverktøy var bedre akkurat for dette spillet.

Ubisoft ga spillet sen embargo, og nå vet vi kanskje hvorfor. Flere anmeldere har nemlig gitt spillet negativ kritikk ikke bare for resirkulert gameplay, men også grunnet tekniske problemer.


 

Kilde:
Eurogamer

Annonse


Annonse