Annonse


Nvidia: – Konsollens glansdager er over

PC, nettbrett (Nvidia har to egne spillmaskiner i Nvida Shield og Shield Tablet) og mobiler som spillplattformer vokser kjappere enn noensinne

PC-spilling vokser
Ifølge Nvidia-sjef Jen-Hsun Huang er dette tegn på at konsollens glansdager er over.

Nvidia er i hard konkurranse med AMD om spillernes oppmerksomhet.

Blant annet samarbeider begge selskapene med spillutviklerne for at de heteste spillene skal se best ut på akkurat deres skjermkort, hjulpet av eksklusiv grafikkteknologi som kun fungerer med Nvidia GeForce eller AMD Radeon.

Les også: Vi har testet galskaptastatur til 1600 kroner.

– For mange alternativer
«Det er min oppfatning er at spillkonsollen som plattform sannsynligvis ikke kommer til å oppleve hvetebrødsdagene igjen på samme måte den gang de da det virkelig utvetydig den eneste og beste spillplattform for å nyte spill på.

Det ikke sånn ting er lenger. Det er litt for mange andre måter å nyte spill på nå», hevder Huang i nylig en telefonkonferanse.

Billigere maskinvare, bedre distribusjon
Ikke bare blir gode skjermkort stadig billigere, men de varer også lengre.

For ikke å snakke om Steam som har gjort digital spill-distribusjon til en stor greie på PC lenge før konsollene kom like langt.

«PC-en har blitt verdens største spillplattform. For Kina og utviklingslandene rundt om i verden så er PC-en en plattform de allerede eier.

De kan oppgradere den to, tre, fire ganger uten å måtte bytte plattform.Så summen av kostnadene for eierskap av et spill-PC er ganske attraktivt.»

 

Kilde:
Wccf Tech

Annonse


Annonse