Annonse


Nå har Microsoft gjort det

6. november 2014 vil stå igjen som en merkedag for Microsoft.

Starten på slutten for en gammel melkeku
For selskapet annonserte for kort tid siden torsdag ettermiddag norsk tid at de gjør Office gratis til alle mobile enheter.

Og ikke bare vil du kunne titte på Office-dokumenter på iOS og Android, men du vil også kunne redigere dem (krever at du logger på en Microsoft-konto) uten å betale en krone.

Altså: Office-pakken er nå gratis til iPad, iPhone, og Android. Nye Office til iOS kan lastes ned nå.

De som ønsker å teste Office til Android kan melde sin interesse her.

Office til iPad kan lastes ned nå på norske App Store. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Office Mobile
På iPhone het pakken Office Mobile. Nå må du, som på iPad, laste ned Word, Excel og Powerpoint hver for seg.

Det kommer også en ny Office til Windows 10 som er oppgradert for berøring.

Microsoft har også en avtale med Dropbox for skylagring av dokumenter. Dropbox er nå en integrert del av Office på skrivebordet, mobilen og nettet. Du logger på inne i selve Office-appen.

Office til iPad. (Ill.: Microsoft)

Spennende fremtid
Office har, og er, en stor inntektskilde for selskapet (fra sommeren 2012 til 2013 var omsetningen 32 prosent av selskapets kakestykke), men som de sier selv «verden har forandret seg», og de fleste forbrukere (for bedrifter må fortsatt betale) forventer å få programvaren sin gratis med maskinvaren de kjøper – uansett hvilken produsent enheten kommer fra.

«Ikke engang Office, som fortsatt er en hellig (dessverre) og innbringende ku, har styrke nok til å dytte dingse-salg til forbrukere, og samtidig også OS, økosystem og tjenester.

Mange trenger bare enkle nett-alternativer som Google Docs. Og det er jo gratis», skrev vi i en kommentar om selskapets inntektskilder i mars i år.

 
 

 

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse