Annonse


– Nordmenn er mobil-kløner

Mobilforsikringsselskapet SquareTrades ferske undersøkelser avslører at nordmenns håndetering av mobilen er den mest klønete i hele norden.

Slår våre naboer
Heldigvis kan vi ikke smykke oss med den tvilsomme tittelen de mest klønete i Europa, den kåringen er det grekerne som stikker av med.

Forøvrig kommer Sverige på en syvendeplass, Danmark på en niendeplass og Finland på en femtendeplass.

«Det minst klønete landet var Polen, hvor 24,3% av smarttelefonbrukerne hadde hatt en skade på sin mobiltelefon i løpet av de to siste årene.»

Toalett-bad mest vanlig
Men hva er det vi nordmenn klarer å gjøre med våre ofte dyre smartmobiler? Jo, dette (totalt har 38 prosent av de spurte skadet mobilen sin iløpet av en to-års periode):

* 12 prosent har mistet mobilen sin i toalettet.
* 9 prosent har kjørt mobilen en runde i vaskemaskinen.
* 9 prosent en smarttelefon med sprukket skjerm.
* 6 prosent glemt igjen mobilen på biltaket og kjørt videre.
* 6 prosent har skadet smarttelefonen mens de har sett på sport.

(Ill.: SquareTrader)

Jo fetere mobilen er…
Direktøren for forsikringsselskapet i Europa, Kevin Gillian, har følgende å si om tallene:

«Generelt ser det ut til at folk langs randen av Europa er de mest klønete eierne av smarttelefoner, men middelhavsområdet kommer overraskende nok dårligst ut

Alle ønsker å holde kontakten hele tiden, men det finnes øyeblikk når man trenger å slå av – for eksempel når man går nedover gata. Akkurat nå ser det ut til at jo smartere mobiltelefonene er, desto hardere blir fallet, sier Europa-direktør i SquareTrade».

Kilder
«SquareTrades europeiske studie om uhell med smarttelefoner ble gjennomført i august 2014 via nettbaserte brukerundersøkelser levert av ResearchNow og Qualtrics. Undersøkelsen ble gjort blant mer enn 13.000 eiere av smarttelefoner fra hele Europa.»

 

Kilde:
SquareTrade pressemelding

Annonse


Annonse