Annonse


– Den er kjappere enn Chromecast

Amazon blir mer og mer like Google, Apple og Microsoft i den grad at de fortsetter å pumpe ut egne dingser.

40 dollar
Microsoft satser på at deres konsoller skal være strømmesentralen (selv om Surface-dongelen ser ut til å være ekte har den ikke blitt lansert enda), Apple har Apple TV og Google Android TV og ikke minst HDMI-dongelen Chromecast som strømmer video fra mobiler og nettbrett.

Det er Chromecast Amazons nye produkt aper mest etter. Navnet er Fire TV Stick, og prisen er svært lav: 39 dollar (260 kroner). Det er jo nesten gi-bort-pris. Google Chromecast er til og med bittelitt billigere: 35 dollar.

Dessverre selger ikke Amazon Fire TV Stick til norske adresser.

Annonse


Amazon Fire TV Stick-grensesnittet. (Ill.: Amazon)

Mer RAM enn Chromecast
Men selv om den ligner på Chromecast fysisk, er visstnok innmaten kraftigere. Det skal vi ikke se bort ifra at stemmer, for Fire TV fikk god omtale for ytelsen.

Amazon skryter av at Fire Stick har en to-kjerne CPU, 8 GB intern lagrinsplass og dobbelt så mye RAM (altså 1 GB istedet for Chromecast’ 512 MB).

Dessuten har den to bånds-WiFi og MIMO.

Amazons Fire TV Remote-appen til smartmobiler. (Ill.: Amazon)

Kan brukes til spilling
Det følger med en fjernkontroll (gamepad må kjøpes separat), men den støtter ikke stemmesøk som Fire TV’ fjernkontroll. En slik fjernkontroll kan dog kjøpes separat.

Grensesnittet er kjent for alle som har brukt en Fire TV. Strømmetilbudet består i Amazon Prime Streaming, Hulu, HBO Go, YouTube, Pandora og Watch ESPN og en rekke andre tilbud.

Fire TV kan forøvrig mates med XBMC – kanskje Fire TV Stick takler det samme?

Flappy Birds… (Ill.: Amazon)

 

Kilde:
Amazon

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse