Annonse


Må oppgi alt han har til Hollywood

Det kan ikke være lett å være den tidligere fildelingskongen Kim Dotcom for tiden.

Tapte tre på rad
Først tapte han saken om å få se bevisene mot seg, deretter viste det seg at han heller ikke fikk medhold i å holde bevisene hemmelig.

Nå har han også tapt kampen mot at den amerikanske filmbransjen får innsyn i hans privatøkonomi.

Hemmelig dokument
Det var spesielt ett dokument som Dotcom ikke ønsket at de skulle se. Men også dette blir nå gjort tilgfjengelig for hans motpart i USA.

Annonse


Hva dokumentet inneholder, får ingen andre vite. For Dotcom fikk medhold at det ikke blir gjort tilgjengelig for pressen eller offentliggjort på andre måter.

Jobber for utlevering
Amerikanske myndigheter jobber fortsatt for at Kim Dotcom og hans medarbeidere i MegaUpload skal utleveres til USA.

Men foreløpig har utleveringen strandet i rettsapparatet på New Zealand, der Kim Dotcom fortsatt bor.

– Ikke politisk spill
Newzealandsk Høyesterett skal nå ta stilling til om Dotcom, Finn Batato, Mathias Ortmann og Bram Van Der Kolk kan utleveres.

Ett av hovedargumentene fra Dotcoms side har vært at det har vært samrøre mellom newzealandske myndigheter og amerikanske myndigheter om saken, og at utleveringen dermed ikke kan skje på grunn av politisk spill.

Må betale selv
Nå har en en lavere rettsinstans (High Court) avgjort at samrøre ikke har funnet sted, og at dette dermed ikke er en hindring lenger.

Dotcom har også prøvd å få dekket sine saksomkostninger, men etter nok en rettsavgjørelse i hans disfavør må han ta pengene av egen lomme.

Fortsatt rikmannsliv
Selv om han juridisk er i motbakke, fortsetter Dotcom å leve sitt rikmannsliv i et herskapelig hus i det fornemme strøket Coatesville utenfor New Zelands største by Auckland.

I tillegg til eget helikopter har han også investert i en oppblåsbar tanks i hagen.

Kilde:
Torrentfreak