Annonse


Her ber han om unnskyldning for iTunes-«gaven»

Da iPhone 6/6 Plus ble lansert 9. september, delte Apple samtidig ut U2s siste album «Songs Of Innocence» gratis til 81 millioner iTunes-brukere.

Lanserte fjerne-verktøy
Ikke alle var like fornøyd med det. Det finnes faktisk folk som slett ikke liker U2. Og selv de som liker bandet vil gjerne velge selv hvilken musikk de skal forholde seg til når og hvor.

Det hele endte med at Apple måtte lansere et eget «fjern U2»-verktøy kalt SOI Remove (der SOI står for Songs Of Innocence).

– Er lei meg
Nå ber bandets frontfigur Bono om unnskyldning for det som skjedde. I en video på U2s Facebook-side sier han blant annet dette:

Annonse


– Oops…jeg er lei meg for det. Jeg hadde denne flotte ideen. Det kan tenkes vi ble litt høye på oss selv. Artister har det jo med slikt. En dråpe stormannsgalskap, et snev av gavmildhet, en del selv-markedsføring og en dyp frykt for at sangene vi har brukt livene våre på de siste åra ikke skulle bli hørt. Det er masse støy der ute. Vi ble kanskje litt bråkete selv også for å trenge gjennom.

Godt resultat
Det hører likevel med til historien at hele 26 millioner lastet ned og hørte på albumet (helt eller delvis).

Det er flere enn samtlige U2-kjøpere i hele iTunes historie, så bandet har all mulig grunn til å være fornøyd med «gaven» som de fikk 100 millioner dollar (om lag 658 millioner norske kroner etter dagens kurs) for av Apple.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse