Annonse


Dette er årsaken til at Samsung synker

Det er ingen tvil om at Samsungs Galaxy-telefoner er en stor suksess.

– Vil synke med 60 prosent
Likevel selger de ikke mye nok til å tilfredsstille investorer og analytikere.

Og Samsung selv sier nå at de forventer et fall i inntektene (quarterly operating profit) med hele 60 prosent når tallene for 3. kvartal foreligger.

To årsaker
Årsaken er dels Apple og iPhone, dels kinesiske billig-telefoner fra gigantiske Lenovo og for oss mindre kjente Xiaomi.

Problemet er et smarttelefonmarked som er delt i to: Apple og iPhone på toppen, for de som har råd til det.

Telefoner til hundrelapper
Og telefoner i den helt rimelige enden (helt ned til noen få hundrelapper i India og Kina) som i praksis gjør akkurat det samme som Galaxy-telefonene og ser nesten like bra ut (men som teknisk sett nok faller noe igjennom – spesielt i kameradelen).

Ett eksempel er Firefox-telefonen Intex Cloud FX, som selges for tilsvarende 227 norske kroner i India. Som denne testen viser vil neppe telefonen tilfredsstille velbeslåtte, kresne nordmenn.

Men for en inder eller kineser med en brøkdel av norsk gjennomsnittlønn som ønsker en smarttelefon er det utvilsomt et mer fristende tilbud enn en Galaxy S5.

De rike vil ha iPhone
Samtidig velger folk med penger i økende grad bort Samsung til fordel for Apple, noe som gjør at selskapets Galaxy-telefoner faller mellom to stoler. Ikke er de billige, og ikke er de eksklusive nok for telefonsnobber, mener analytikerne.

– Smarttelefon-leveransene økte marginalt midt i en intens konkurranse. Likevel ble marginene mindre på grunn av økte markedsføringskostnader og lavere gjennomsnittspriser, heter det i en uttalelse fra Samsung. 

Kilder:
BBC
Business Insider
GSMArena

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse