Annonse


Sony nedgraderer (kanskje) kameraet om du tukler

Sony advarer mot at kameraet kanskje blir dårligere på mobiler som Xperia Z3 og Z3 Compact om man åpner oppstartslasteren (bootloaderen).

DRM-beskyttet
Sony tilbyr de som ønsker det å åpne oppstartssektoren slik at man kan legge inn egne Android-versjoner, men gjør det samtidig klart at kameraet kanskje kommer til å yte dårligere.

Hvorfor? Jo, fordi algoritmene Sony har laget, og som gjør kameraet bedre, spesielt når lyskildene er dårlig, er beskyttet av DRM-nøkler (Digital Rights Managment) – nøkler som forsvinner når man åpner ROM-sperren.

Ikke bare det, men støy-eliminering i bildene kan komme til og forsvinne helt.

Les også: DinSide.no tester Sony Xperia Z3.

Kjip greie
Vi håper ikke dette blir en stor trend fremover, for det å kunne åpne mobilen og legge inn ROMs som Cyanogenmod (som forøvrig Google har vært interesserte i å kjøpe), er en viktig backup-løsning om produsenten ikke oppgraderer til nyeste Android-versjon.

Kanskje…?
Slik forklarer Sony det:

«Å fjerne DRM-sikkerhetsnøklene kan påvirke avanserte kamera-funksjoner. F.eks. kan støy-reduksjons-algoritmene bli fjernet, og ytelsen når man tar bilder i svakt lys kan bli påvirket.»

Vi vet ikke hvorfor Sony bruker ordet «kanskje» i denne sammenheng, man skulle tro at kamera-forbedringene enten forsvinner, eller blir værende.

Uansett er det Sony-tilpasset-teknologi, og selskapet står selvsagt i sin fulle rett til selv å velge hvor deres egen kamera-teknologi skal fungere.
 

Kilder:
Android Police
Sony

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse