Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sonys Xperia Z3 tar svært gode bilder ifølge DinSide.no, men kanskje ikke like gode om man velger å åpne for installasjon av andre ROMs enn Sonys egen. (Ill.: Pål Joakim Olsen/DinSide.no)

Sony nedgraderer (kanskje) kameraet om du tukler

Advarer mot dårligere bilder.

Sony advarer mot at kameraet kanskje blir dårligere på mobiler som Xperia Z3 og Z3 Compact om man åpner oppstartslasteren (bootloaderen).

DRM-beskyttet
Sony tilbyr de som ønsker det å åpne oppstartssektoren slik at man kan legge inn egne Android-versjoner, men gjør det samtidig klart at kameraet kanskje kommer til å yte dårligere.

Hvorfor? Jo, fordi algoritmene Sony har laget, og som gjør kameraet bedre, spesielt når lyskildene er dårlig, er beskyttet av DRM-nøkler (Digital Rights Managment) – nøkler som forsvinner når man åpner ROM-sperren.

Ikke bare det, men støy-eliminering i bildene kan komme til og forsvinne helt.

Les også: DinSide.no tester Sony Xperia Z3.

Kjip greie
Vi håper ikke dette blir en stor trend fremover, for det å kunne åpne mobilen og legge inn ROMs som Cyanogenmod (som forøvrig Google har vært interesserte i å kjøpe), er en viktig backup-løsning om produsenten ikke oppgraderer til nyeste Android-versjon.

Kanskje…?
Slik forklarer Sony det:

«Å fjerne DRM-sikkerhetsnøklene kan påvirke avanserte kamera-funksjoner. F.eks. kan støy-reduksjons-algoritmene bli fjernet, og ytelsen når man tar bilder i svakt lys kan bli påvirket.»

Vi vet ikke hvorfor Sony bruker ordet «kanskje» i denne sammenheng, man skulle tro at kamera-forbedringene enten forsvinner, eller blir værende.

Uansett er det Sony-tilpasset-teknologi, og selskapet står selvsagt i sin fulle rett til selv å velge hvor deres egen kamera-teknologi skal fungere.
 

Kilder:
Android Police
Sony

Stikkord: android, sony