Annonse


ARM lager eget operativsystem

ARM, arkitektur-skaperen bak smartmobil-revolusjonen, skal lage sitt eget operativsystem, Mbed OS, for brikkene sine.

Gratis OS
OS-et blir tilgjengelig neste år, og det gratis. Det avslører ARMs Mike Muller til IDG News under ARMs TechCon-messe som avsluttes i morgen i San Francisco.

Men hva i alle dager skal programvaren til ARM være godt for? Jo, en hel del i kombinasjon med en enhets-server.

Les også: Hva er egentlig tingenes Internett? (DinSide.no)

Server-programmet Mbed Device Server (ikke gratis) kan samle inn data for for analyseformål, og gjøre ting som å telle hvor mange fotgjengere som passerer over et fotgjengerfelt, hente informasjon fra pacemaker og telle antall liter bensin som fylles på en bensinstasjon.

Hva er en egentlig en enhetsserver (Device Server)? ARMMbed forklarer: «Det er litt som en nettserver som aksepterer tilkoblinger fra mobiler og nettlesere – en enhetsserver håndterer tilkoblinger fra «Internet of Things»-enheter.» (Ill.: mbed.org)

ARM tror programvarehusene trenger hjelp
Målet er at Mbed OS skal hjelpe selskapene å utnytte nett-dingsene mer effektivt ved å tilrettelegge for et felles programvare-lag for å sikre og koble til en rekke enheter man forventer blir koblet til Internett i de kommende årene.

Utviklingen av programvaren startet allerede i 2006 – den gang var det ment som et verktøy for studenter.

IBM er med
Mbed ble utviklet av Sensimode, et selskap ARM slukte ifjor.

Allerede har ARM med seg partnere, blant annet IBM, Freescale og Salesforce. Disse to store selskapene skal bruke Mbed mot egne applikasjoner for å overføre data
 

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse