Annonse


– Apple i trekantdrama med PayPal og Samsung

Apple ble rasende på PayPal når betalingstjenesten gikk for en avtale med Samsung samtidig som de var i samtaler med iPhone-selskapet tidlig i utviklingen av enda ikke lanserte Apple Pay (som ikke kommer til Norge med det første).

Samsung vant, Apple tapte
PayPal er ledende på digitalbetaling, men det er knotete å måtte taste inn passordet hver gang man skal handle noe.

Dette vet Samsung, og dette vet Apple. Begge selskapene har nå mobiler med fingeravtrykksleser, men kun en av dem støtter PayPal; koreanske Samsung.

Det er Bank Innovation som avslører forretningstumultene etter å ha blitt foret med informasjon fra hemmelige kilder som skal være kjent med både Apple og PayPal.

Annonse


Tim Cook under iPhone 6, 6 Plus og Apple Pay-pressekonferansen. (Ill.: action press/All Over Press)

Dette skal ha skjedd
«Kilder med tette bånd til Apple- og PayPal, og personer i finansbransjen, har bekreftet at PayPal og Apple var i samtaler for å gjøre PayPal til den anbefalte betalings-løsningen for Apple Pay.

Men PayPal skal ha gjort Apple så sinte at Apple ekskluderte PayPal fra Apple Pay», hevder kildene.

Apple ble visstnok rasende når de fant ut at PayPal og Samsung kom til enighet samtidig som de også prøvde å komme til enighet om et samarbeid.

Resultatet ble at Samsung Galaxy S5 fikk støtte for å betale med PayPal ved hjelp av fingeren. Også Galaxy Alpha har støtte for dette.

PayPal for store til å ignoreres
Vi har dog vanskelig for å tro at denne situasjonen ikke kan løses av den enkle grunn at iPhone er populære mobiler, og PayPal en populær betalingstjeneste.

De finner nok ut av at det er mest lønnsomt for begge parter å komme til enighet, om da ikke Samsung har sikret seg en en avtale med PayPal som forbyr Apple-samarbeid i lang tid.

 

Kilde:
Bank Innovation