Annonse


Det er ikke sikkert du får Windows 9 gratis

Ifølge den kjente russiske lekkeren Wzor er det ikke alle med Windows 8.x som får lov å oppgradere til Winodws 9 i vår gratis.

Kun gratis om du har kjøpt separat?
Vi spekulerte i dette i går når det ble avslørt at den indonesiske Microsoft-sjefen røpet at niern bir gratis for de med forgjengeren, men som vi påpekte:

Det er ikke sikkert dette vil gjelde for personer som har kjøpt en PC med Windows 8.0/8.1 – det kan tenkes at det det bare er det som har kjøpt Windows separat fra maskinen som får lov til å oppgradere til Windows 9 gratis.

Kjører du Window 7 fortsatt skal Microsoft visstnok ha et spesielt tilbud til deg ifølge samme lekker:

For under 30 dollar (193 kroner) vil du kunne oppgradere til Windows 9.

Les også: Her vil du kunne laste ned WIndows 9-testen (men kanskje ikke i kveld).

Kan ikke gi bort til alle
Det er i hvert fall det Wzor nå påstår, og det virker veldig logisk. For skal Microsoft tjene noe penger på Windows 9 (den gamle forretningsmodellen består jo) må de jo ikke overraskende ta betalt, noe de ikke kommer til å gjøre i like stor grad om de skal gi det bort til alle med en Windows 8-PC. Disse er det endel av, langt færre som faktisk har gått til innkjøp av OS-et.

Det er ikke sikkert vi får svar på dette i kveld norsk tid klokken 19:00 (ITavisen.no følger pressekonferansen fortløpende) når Microsoft skal vise frem Windows 9 for første gang, men vi får mulighet til å ta en nærmere titt på den nye, mye omtalte startmenyen, virtuelle skrivebord, og et grensesnitt som visstnok er enda flatere enn tidligere. Følg med.

Det ventes forøvrig ingen Windows Phone-nyheter i kveld.
 

Kilde:
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse