Annonse


Alt du må vite om iPhone 6

iPhone 6 ble lansert i helga i flere store marked (den kommer til Norge førstkommende fredag).

Etter fire millioner forhåndsbestillinger ble det solgt hele 10 millioner iPhone og 6 Plus under åpningshelga. Hvor mange av hver modell som ble solgt, er ikke avslørt av Apple.

Salget
De har fått en knallgod start, Apple, med salget av de nye mobilene. For Kina var ikke med under åpningshelgen, men likevel klarte de å selge 10 millioner enheter i løpet av en helg.

Det ble solgt 9 millioner iPhone 5s og 5c under åpningshelgen i september 2013, men da var Kina med på salget.

Les også: Vi har prøvd iPhone 6 og 6 Plus.

Gode tilbakemeldinger
Flere store amerikanske teknoaviser og blogger har allerede testet de nye modellene. Det er ingen store overraskelser her når Apple lanserer nye iPhone:

Tilbakemeldingene og karakterene er gode, men mange synes 5,5 tommeren er i største laget, noe som ofte ender med at iPhone 6 får høyere karakter.

Les The Verge’ test av iPhone 6 Plus og iPhone 6. Også Engadget har testet begge modellene.

Designet får kritikk for antennebåndene på baksiden (noe vi også kritiserte). Apple får også noe kritikk for at kameraet for første gang stikker ut av huset.

iPhone 6 er rundere, og ligger godt i hånda, omtrent som en tynn iPhone 3, men med en langt høyere kvalitetsfølelse.

iPhone 6 føles som en glattpolert stein.

Baksiden er ikke den lekreste, men iPhone 6 føles svært behagelig i hånda. iPhone 6 Plus er for stor for å gi den samme komforten og godfølelsen. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

iOS 8
Apple blir også kritisert for iOS 8, et OS som kan gjøre langt mer enn forgjengeren, men som fortsatt har en del bugs.

Det ble ryktet et nytt multitasking-system før lanseringen av åttern, men dette ble ikke noe av. Enten så hadde Apple aldri planer om dette, eller så skrotet de det noen måneder før lanseringen 17.  september.

iOS 8.0.1 ventes snart, og nå kan MacRumors avslører hva som blir rettet. Vi håper Apple også retter WiFi-en, for vi opplever stadig å bli koblet fra trådløse nett, og noen ganger dukker ikke kjente nett opp på nettverkslista.

iPhone 6 Plus er så stor med sine 5,5 tommer at Apple valgte å utnytte plassen i iOS 8 bedre ved bruk i landskapsmodus, men fortsatt mener mange at Apple kunne ha gjort enda mer, dessuten har iOS 8 sine småfeil. Avbildet: iPhone 6′ widget-panel i varselsenteret. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Panel
Det som går igjen i testene av 6 og 6 Plus er at panelene er de beste LCD-panelene på markedet, noe som bekreftes av ekspertene hos DisplayMate (som konkluderte med det motsatte når de testet iPad mini Retina):

«iPhone 6 og iPhone 6 Plus har for tiden de beste LCD-panelene, mens Galaxy S5 og Galaxy Note 4 har de beste mobil-OLED-panelene.

Begge er imponerende og veldig gode paneler med den helt nyeste teknologien.»

«Basert på våre grundige lab-tester og målinger, har iPhone 6 Plus det beste LCD-panelet vi noengang har testet,» konkluderer DisplayMate og avslører at kun et annet smartmobil-produkt tidligere har fått så gode skussmål.

Vi er enige: Panelene på begge mobilene er så gode at optimaliserte bilder nesten får en 3D-effekt.

DisplayMate har kronet LCD-panelet i iPhone 6 Plus til det beste som er laget til en smartmobil. Avbildet er iPhone 6 som også har et svært godt panel, men med lavere oppløsning fordelt på sine 4,7 tommer kontra Plus’ 5,5″. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Ytelse
iPhone 6 vant SunSpider 1.0.2-testen, og har andre og tredje plass på Kraken 1.1-testen, kun slått av spillnettbrettet Nvidia Shield Tablet.

Også på Google Octane 2-testen er iPhone 6 best, men må seg grundig slått i 3D Mark 1.1 Unlimited snitt-testen – der vinner Nvidias spillnettbrett over samtlige testprodukter med veldig klar margin.

I 3D Marks-grafikk-test går det langt bedre:

iPhone 6 håver nemlig inn 22 907 poeng (tredjeplass), Plus 24 061 (andreplass), mens Nvidia Shield vinner soleklart med hele 36 688 poeng.

Apples nye modeller yter svært godt i grafikk- og web-tester. Også batteriene er mye bedre enn hva mAh-tallene skulle tilsi. Avbildet: «Zen Garden» fra Epic Games på en iPhone 6. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Batteri
Anerkjente AnandTech (grunnlegger Anand Shimpi er Apple-ansatt nå) er viden kjente for sine svært grundige tester, og de har selvsagt for testet ytelsen og batterilevetiden på begge de nye modellene, og melder om store forbedringer, selv om iPhone 6 ikke er best i klassen.

Det er kun Huawei Ascend Mate 2 som er bedre i nettsurfe-testen med nesten 19 timer kontinuerlig surfetid før batteriet tar kvelden.

På andreplass seiler nykommer iPhone 6 Plus inn med nesten 14 timer, etterfulgt av HTC One E8, Motorola Moto G og iPhone 6 på femteplass.

AnandTech oppsummerer:

«Det ser ut til at Apple har klart å gjøre noe helt utrolig med batterilevetiden. Normalt skal et 1810 mAh-batteri med 3.82V nominell spenning være en ganske dårlig utøver, men iPhone 6 er et skritt over omtrent alle andre Android-smarttelefoner på markedet.

iPhone 6 Plus viser også sterke resultat, selv om ikke den ikke helt klarer å levere de vanvittige nivåene som Ascend Mate 2 gjør.»
 

Kilder:
DisplayMate
AnandTech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse