Annonse


– Apple vil legge ned Beats Music

Ikke før har Apple betalt eks-rapperen Dr. Dre og eks-platemogulen Jimmy Iovine 3 milliarder dollar (om lag 19 milliarder kroner) for Beats-selskapet deres (hodetelefoner, musikkstrømming m.m.), så skal de legge det ned.

I hvert fall musikkdelen, skal vi tro vanligvis godt informerte og etterrettelige Re/Code.

Bare varemerket
Ifølge nettstedet er det ikke musikktjenesten som skal legges ned, men varemerket.

Dermed er det mest sannsynlig at Apple vil integrere Beats Music i sitt nye iTunes-konsept, som etter alt å dømme inkluderer strømming.

Ble tatt på senga
iTunes har helt fra starten i 2001 basert seg på salg av musikk. Dette var svært god butikk i begynnelsen, helt til Spotify og andre musikkstrømmere kom på banen og nærmest tok Apple på senga.

I dag går både europeere og amerikanere, men ikke si samme grad asiater over til abonnementsordninger de du kan høre så mye musikk du vil for en hundrelapp i måneden.

Samme modell har også Beats Music, og mange trodde at Apple kjøpte dem for å få strømming raskt uten å måtte utvikle det selv.

Ville gjøre Apple «hippe»
Men mest av alt trodde analytikere og folk tilknyttet både musikk- og elektronikkbransjen at det dreide seg om å eie og videreutvikle en sterk merkevare.

Mange ga uttrykk for at Apple gjennom Beats-navnet ville skaffe seg bedre innpass hos yngre kunder gjennom at hip hop-effekten skulle gjøre dem kulere.

I forrige uke ble det kjent at U2 og Apple samarbeider om et hemmelig musikkprosjekt som visstnok skal gjøre det attraktivt å kjøpe musikk igjen.

Apple benekter
Apples PR-mann Tom Neumayr benekter overfor Re/Code og Techcrunch at de legger ned Beats-merkevaren.

Techcrunch hevder imidlertid at de har fått bekreftet opplysningene fra intet mindre enn fem kilder og kaller Apples benektelse for «semantikk».

Disse kildene skal være plassert sentralt både i Apple-organisasjonen og hos Beats.

Kilder:
Re/Code
Techcrunch

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse