Oracle Open World conference in San Francisco

Annonse


IT-legende går fra borde

Lary Ellison er ifølge Forbes-listen USAs tredje rikeste mann, bak Bill Gates og Warren Buffett. På verdensbasis er han nummer fem.

Mektige Oracle
Årsaken til velstanden kan oppsummeres i ett ord: Oracle.

Selskapet ble grunnlagt av Ellison sammen med Bob Meiner og Ed Oates i 1977 og er i dag ledende på verdensbasis innen databaselagring, selskapsplanlegging (ERP) og systemer for kunderelasjonshåndtering (CRM).

Nå gir den 70 år gamle sjefen seg etter 37 år i førersetet.

Slutter ikke helt
Ellison kommer i stedet til å ha en mer tilbaketrukket rolle som styreformann og teknologidirektør. Men pogramvare- og teknologiavdelingene vil fremdeles rapportere direkte til ham, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Den nye ledelsen vil heretter bestå av en kvinne og en mann: Safra Catz og Mark Hurd.

Fra sex-skandale til ny toppjobb
Catz er opprinnelig israeler, og har siden 2011 vært finansdirektør i selskapet. Hurd er nåværende CEO i Oracle, men kommer fra stillingen som toppsjef i HP, en stilling han måtte fratre på grunn av en sex-skandale.

– Safra og Mark vil nå rapportere til styret i stedet for meg. Alle andre forbindelser vil bli som før. Vi tre har jobbet bra sammen i flere år, og vi planlegger å jobbe sammen i overskuelig framtid. Å holde dette laget sammen har alltid vært topp prioritet for meg, sier Ellison i en kommentar.

Friske utspill
Ellison har utvilsomt vært en fargerik lederskikkelse i IT-bransjen med en rekke kontroversielle utspill.

Så sent som i fjor spådde han i et TV-intervju en dyster framtid for Apple uten Steve Jobs.

Og da etterfølgeren hans, Mark Hurd, måtte gå, kalte han det en verre skandale enn enn sex-skandalen Hurd var involvert i.

Les også digi.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse