Julian Assange slipper trolig med å svare for ett seksuelt overgrep dersom han blir utlevert til Sverige.

Annonse


– Jeg reddet Bitcoin

Wikileaks-sjefen Julian Assange hadde en samtale med Googles mektige styreformann Eric Schmidt om Bitcoin.

Steg i verdi
Begge skal ha vært enige om at den virtuelle valutaen var spennende, og dagen etter samtalen var Bitcoin mer verd enn dollar og like mye verd som euro.

Dette skriver Julian Assange i et nettmøte på Reddit i natt norsk tid.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Annonse


Boikott-alternativ
Av svarene til Assange går det også fram at han vurderte å bruke Bitcoin som betalingsmiddel da Visa, Mastercard, PayPal og flere andre banker og betalingsselskaper i 2010 nektet å formidle pengegave til varsler-organisasjonen.

Assange tok kontakt med Satoshi Nakamoto, den mystiske japaneren som antas å stå bak Bitcoin. Men som viste seg ikke å være identisk med navnebroren Dorian Nokamoto (fullt navn Dorian Prentice Satoshi Nakamoto) som i mars i år flyktet fra pressen og til slutt ble intervjuet av Newsweek.

Frarådet på det sterkeste
Ifølge Assange frarådet Nakamoto ham på det sterkeste å bruke Bitcoin.

– Bitcoin er et lite beta-samfunn på barnestadiet. Du ville ikke kunne tåle å få inn mer enn lommerusk, og oppmerksomheten fra myndighetene som dette vil skape vil trolig ødelegge oss på det stadiet vi er nå, skrev Nakamoto ifølge Assange.

Utsatt i ett år
Assange tok rådet til følge og skrinla tanken om å bruke Bitcoin. Først i juni året etter,,da Bitcoin var vel etablert, ble ble Bitcoin brukt til Wikileaks-donasjoner

Assange mener selv at utsettelsen er en viktig årsak til at Bitcoin i dag både lever og trives, og er godtatt som betalingsmiddel langt inn i den seriøse finansverdenen.

– Ville blitt stoppet
Assange mer enn antyder at om han valgt å bruke valutaen i 2010 da det stormet som verst rundt Wikileaks, ville den trolig ha blitt stoppet allerede i fødselen av et illsint Washington.

– Den virkelige nyheten med Bitcoin er et globalt verifiserbart bevis som offentliggjøres på et bestemt tidspunkt. Hele systemet er bygget på dette konseptet, og mange andre systemer kan også bygges på det. Transaksjonsdatabasen (blockchain) tømrer seg fast i historien og gjør Orwells ord til skamme: «Den som kontrollerer nåtiden, kontrollerer fortiden. Og den som kontrollerer fortiden kontrollerer fremtiden», skriver Assange på Reddit.

 

Annonse


Annonse


Annonse