Annonse


DETTE er smartklokka si, det!

Som det er sagt til det kjedsommelige i kjølvannet av Apple Watch-lanseringen tirsdag: Verden har ingen mangel på smartklokker.

Men verden mangler uten

Thanko-uret gjør seg utvilsomt godt på armen. Og så kan du filme med det også. (Ill.: Thanko.jp)

 tvil smartklokker som filmer i 720p og koster 507 kroner.

Et navn for rikinger
Det er her Rattrapantc fra den japanske nettbutikken Thanko kommer inn.

Annonse


Navnet er muligens et nikk til «rat

trapante» (ekstra sekundviser), som er noe det gjeveste man får innen mekaniske, analoge ur med skyhøy prislapp.

For spioner, ikke yacht-folket
Men selv om Thanko-uret ser ut til å ha to sekundvisere (de oppgir at den ene ikke fungerer), er det neppe dette som vil få folket til å løpe og kjøpe.

Målgruppa er ikke godt voksne menn med mye penger og behov for å pynte seg. Snarere snakker vi om amatør-spionene blant oss.

For hva er mer gøy enn å filme uten at noen ser det? Her er et opptak tatt med klokka:

For ordens skyld: Du har bare lov til å filme samtaler (men ikke sex eller andre private handlinger dersom de som blir filmet ikke har samtykket i det) i privat sammenheng dersom du selv også deltar i opptaket. På offentlig sted kan du filme fritt, så lenge du ikke fokuserer på enkeltpersoner. Og generelt er det ikke lov å legge ut bilder og video av folk på nettet eller publisere på annet vis uten å innhente tillatelse fra de som vises på bildene eller filmen først.

Linse og USB-port
Klokka har en ørliten linse på urskiva, og på siden befinner det seg en liten USB-port.

Vekten er på beskjedne 77 gram (mange virkelige klokker veier mye mer) og målene er 16 x 50 x 55. Diameteren er 37 mm, noe som gjør den til en forholdsvis liten herreklokke (det er vanlig både med opptil 44 mm i dag).

Film i en time
Videomessig snakker vi om avi-formatet med 1280 x 720 oppløsning og 30 bilder i sekundet. Det innebygde minnet er på 4GB, noe som gjør at du kan ta opp om lag en times video.

I tillegg kan du ta stillbilder i 1600 x 1200-kvalitet.

Mye å velge i
Fullstendige spesifikasjoner finner du HER.

Thanko er for øvrig et typisk «bare i Japan»-selskap. Blant de andre produktene de tilbyr er USB-drevet skokjøler, lomme-strykejern og tommelforlenger for jumbo-mobilskjermer.

Kilde:
Akihabara News

 

 

 

Annonse