Annonse


Er det noe sånt vi vil få se i kveld?

I kveld klokka 19 går startskuddet for Apples store høstlansering.

ITavisen vil selvsagt være på plass, og du kan se den direkte på apple.com/live/ (krever Safari på Mac, iPhone og iPad eller Apple TV).

Mye bilder og video
Størst forventninger knytter det seg til iPhone 6. Spekulasjonene har gått høyt, og det har i nærmere et halvt år sirkulert bilder som angivelig skal forestille telefonen.

Torsdag i forrige uke fikk ITavisen gjennom reparasjonskjeden Snapfix.no tilgang til bilder av det som etter alt å dømme er iPhone 6-deler.

Og i helga dukket det opp en rekke videoer av angivelige anmeldelser av telefonen.

Større skjerm, safir og NFC
Det vi så langt er rimelig sikre på, er at  skjermen blir større enn tidligere (4,7-tommer, mot nåværende 4), at skjermen er laget av tilnærmet uknuselig safirglass, og at telefonen støtter nærfeltskommunikasjon via NFC

Mange har også spekulert i at det i samme slengen vil bli lansert en iPhone med 5,5-tommers skjerm, som en slags mellomting mellom iPhone og iPad.

iOS 8 og klokke
De fleste tror også at en dato for lanseringen av iOS 8 vil bli lansert.

I tillegg forventes det at Apple lanserer sin første smartklokke, muligens kalt iWatch. Denne har i så fall allerede fått mange konkurrenter, bade fra Samsung, LG og Motorola.

Marc Newson kan komme til å bety en stilendring for Apple. (Ill.: Wikipedia/CC)

Ny designer
Men som alltid før: Apples aller sterkeste kort er at utstyret deres ser bra ut.

Og det er det muligens den nye designeren Marc Newson som skal sørge for (se eksempler på arbeidene hans HER og spesielt om klokka på bildet HER).

Jobbet med Ive
Newson jobbet allerede i fjor høst med Apples sjefsdesigner Jony Ive med et kamera for Leica.

Og selv om han teknisk sett ikke ble ansatt i Apple før 1. september i år, er det liten tvil om at han har hat nær kontakt med selskapet en god stund.

Skiller seg ut
Newson, som er 50 år og australier, vil trolig representere et designskifte for Apple. Skal en dømme etter det han han gjort hittil, skiller han seg radikalt fra Ive.

Man skulle nesten tro at de har ville krangler på bakrommet i Cupertino, men de skal i virkeligheten ha både et godt samarbeid og et personlig vennskap .

Ting du ikke ser
– Vi er begge fanatiske når det gjelder å bry oss om og fokusere på ting for ikke ser umiddelbart. Det er som å gjøre ferdig baksiden på en skuff. Ingen kommer til å se det, men du gjør jobben likevel. Produkter er en form for kommunikasjon. De demonsterer ditt verdisystem, det du bryr deg om, sa Jony Ive i et intervju han og Marc Newson gjorde med Van
ity Fair i november i fjor.

Uansett er det grunn til å tro at vi står overfor noen visuelle overraskelser i kveld…

Les også DinSide.no.

 Annonse


Annonse


Annonse


Annonse