Annonse


– En knusende skuffelse

Motorolas Moto 360 fikk generelt god mottagelse og ble kalt «den beste smartklokka» da den kom anmelderne i hende i forrige uke.

– Pen utenpå, ubrukelig inni
Men det var før grundige Ars Technica fikk kloa i den.

Anmelderen Ron Amadeo er ikke nådig mot klokka. Han mener i likhet med de fleste andre at den er pen utenpå, men tilnærmet ubrukelig både som klokke og smart-dings.

Sammenligner med vanlige klokker
Amadeo sammenligner Motorola-klokka med tre tradisjonelle armbåndsur: Tag Heuers Aquaracer Calibre 16 CAP2112Citizen Stilletto Eco-drive og Michael Kors MK5538.

Aquaraceren er en rent mekanisk modell, Citizen-klokka går på solenergi og Michal Kors-uret er et tradisjonelt batteridrevet quartz-ur for damer.

Også med andre Wear-ur
I tillegg sammenligner han med tre mer nærliggende konkurrenter: Samsungs  Galaxy Gear Live og LGs G Watch – begge basert på Android Wear.

Det siste er nok mest relevant, selv om det er åpenbart at Amadeo  mener at et armbåndsur først og fremst skal være et dyrt smykke, ikke en høyteknologisk dings med nettforbindelse.

– Dårlig også på egne premisser
Det samme mente overraskende nok mange av våre lesere da Apples sjefsdesigner Jony Ive kjekt uttalte at den sveitsiske urindustrien ville få trøbbel når «iWatch» etter alt å dømme kommer i morgen kveld.

Men selv på Moto 360s egne premisser er konklusjonen nedslående for Motorola.

– Forferdelig ytelse
Selv om klokka får ros for både å være rund som tradisjonelle klokker, ha automatisk lysstyrkeregulering og være framtidsrettet med all teknologien om bord, er det flest punkter under «dårlig».

Her heter det:
​Forferdelig ytelse. Beslutningen om å bruke en gammel TI OMAP3 i stedet for en mer moderne Snapdragon 400 gjør enheten treg og stuttery. 
Forferdelig batterilevetid. At TI chip  bruker mye strøm. Forvent å lade den 2-3 ganger pr. dag ved tung bruk. 
Bluetooth-telefon-til-klokke-tilkoblingen er ustabil og mister forbindelsen med ujevne mellomrom. Men det gjelder alle Android Wear-enheter vi har testet. 
Lærremmen både ser og føles billig ut. Det er mye bedre enn de som sitter på andre smartklokker, men her ligger lista lavt.

Delte meninger
Konklusjonen er like drepende som den er kort:

En knusende skuffelse etter  et halvt år med opphaussing.

Da får vi bare konstatere at det er delte meninger om Motorolas nye klokke…

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse